Σελίδες

29 Δεκ 2010

Προβοκάτσιες εντεταλμένων «κουκουλοφόρων».



Η αντιλαϊκή πολιτική ήταν ανέκαθεν συνυφασμένη με την όξυνση του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος. Η χρήση τους είναι διαχρονικά ευθέως ανάλογη της σκληρότητας της εφαρμοζόμενης πολιτικής. 
Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, που για να ξεπεραστεί με το μικρότερο δυνατό κόστος για το κεφάλαιο και για τη διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για τη μετέπειτα ανάπτυξη των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς του απαιτούνται σαρωτικές βάρβαρες ανατροπές σε βάρος του λαού, ο αυταρχισμός, η κρατική καταστολή, οι προβοκάτσιες γνωρίζουν μέρες δόξας.
   Θεούς και δαίμονες επιστρατεύει το σύστημα για να ανακόψει τις θετικές διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις, για να μη μετουσιωθεί η οργή σε υλική δύναμη ανατροπής, γονιμοποιημένη από τις θέσεις και τις προτάσεις του ταξικού κινήματος, για να χτυπηθεί το κίνημα και οι αγώνες του. 





Εντείνεται, μέσω των αστικών ΜΜΕ, η προσπάθεια ενεργοποίησης του περιβόητου «κοινωνικού αυτοματισμού», η συκοφάντηση κάθε κινητοποίησης και ο αντικομμουνισμός. Οξύνεται η ανοιχτή κρατική καταστολή και συμπληρώνεται από κάθε είδους προβοκάτσιες εντεταλμένων «κουκουλοφόρων», που δρουν ενίοτε υπό την καθοδήγηση των αστυνομικών δυνάμεων ή χρησιμοποιούνται απ' αυτούς. Αλλωστε πυκνώνει τελευταία η συμμετοχή ασφαλιτών, δηλαδή αστυνομικών με πολιτικά, στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις, ενώ η χρήση κρατικής κατασταλτικής βίας ενάντια στους εργαζόμενους που διεκδικούν την ικανοποίηση των αναγκών των οικογενειών τους έχει πάρει άγριες διαστάσεις.
   Αυτό συνέβη στην τελευταία πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη. Ανάλογες μαρτυρίες υπάρχουν και για τη μεγαλειώδη απεργία στις 5 Μάη, όπου ξετυλίχθηκε γενικότερη προβοκάτσια, με κατάληξη τον τραγικό θάνατο τριών τραπεζοϋπαλλήλων. 
Πολλές άλλες είναι οι περιπτώσεις ασφαλιτών που πιάστηκαν στα πράσα να κατασκοπεύουν δραστηριότητες του κινήματος και συνδικάτων. Είναι τόσα τα περιστατικά, που η απαρίθμησή τους και μόνο ξετινάζει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι πρόκειται για «μεμονωμένες περιπτώσεις». 
Το αστικό κράτος είναι το εκτροφείο κατασταλτικών και προβοκατόρικων μηχανισμών, επειδή με άλλον τρόπο δεν μπορεί να υπερασπιστεί την εξουσία των εκμεταλλευτών απ' την οργή των εκμεταλλευόμενων.
   Για το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα ισχύει το «μαθημένα τα βουνά απ' τα χιόνια». Εχει και την εμπειρία και τη δυνατότητα να απομονώνει προβοκάτορες, να περιφρουρείται απ' τη δράση τους και να δίνει κάθε φορά την απάντηση που πρέπει. Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των μηχανισμών της να τρομοκρατήσουν το λαό, πρέπει να ατσαλώσει αντί να λυγίσει την αγωνιστική του διάθεση. Ο λαός μπορεί και πρέπει να αχρηστέψει τους προβοκατόρικους μηχανισμούς και η ανυποχώρητη πάλη του να τους καταστήσει αναποτελεσματικούς.
   Τα «μαντρόσκυλα» της πλουτοκρατίας δε θα 'χουν τόπο να σταθούν με ένα κίνημα ισχυρό, μαζικό, πολιτικοποιημένο και ταξικά προσανατολισμένο. Προβοκάτσιες δεν πιάνουν εκεί όπου εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, όλοι οι άνθρωποι του μόχθου, είναι ενωμένοι κι αποφασισμένοι να συμπήξουν τη δική τους λαϊκή συμμαχία. Εκεί όπου η αντιμονοπωλιακή πάλη, η οργάνωση, η ετοιμότητα, η επαγρύπνηση και η περιφρούρηση κατανοούνται ως τα εργαλεία διάνοιξης του άλλου δρόμου ανάπτυξης προς όφελος του λαού. Εκεί «σπάνε τα μούτρα τους» ο αυταρχισμός, η καταστολή, η προβοκάτσια. Εκεί θα τρομάξουμε όσους θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, για να κρατήσουν το λαό στη γωνία.

Βάσω ΝΙΕΡΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου