Σελίδες

8 Δεκ 2010

«Νέα», Πρετεντέρης και (Μαρίν) Λεπέν


Γκανγκστερι(WIKI)λίκι!
Χτες από την εφημερίδα «Τα Νέα», ο Πρετεντέρης επανήλθε στην προσφιλή του θεωρία περί «φαιοκόκκινων μετώπων» και ωσάν να είχαν αμφισβητήσει τα πρωτεία του στον αντικομμουνισμό (ποιος θα τολμούσε;) επανέλαβε τις αστείρευτης βαθύνοιας διαπιστώσεις του ότι«η Ακρα Δεξιά και η Ακρα Αριστερά βλέπουν τον κόσμο με τα ίδια μάτια».
Φυσικά, η «Ακρα Αριστερά» που βλέπει τον κόσμο με τα μάτια της Ακρας Δεξιάς για τον αρθρογράφο είναι το ΚΚΕ...
*
Μάλιστα, ο αρθρογράφος αποκάλυψε στους αναγνώστες του ότι από κοινού «Ακρα Δεξιά και Ακρα Αριστερά» βάλλουν κατά της δημοκρατίας στην Ευρώπη, μια Ευρώπη, που, όπως γράφει, «βγήκε νικήτρια στις αναμετρήσεις της με τους δυο μεγάλους ολοκληρωτισμούς του προηγούμενου αιώνα, τον φασιστικό - ναζιστικό και τον σοβιετικό - κομμουνιστικό».
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι τούτο: 


Ο Πρετεντέρης βρήκε την αφορμή να εξαπολύσει τη συκοφαντία περί ταύτισης του κομμουνισμού με το ναζισμό, επικαλούμενος κάποιες δηλώσεις της κόρης (και πολιτικής διαδόχου) του Ζαν Μαρί Λεπέν, της Μαρίν Λεπέν.
Οταν, όμως, επιστρατεύεται ακόμα και ο Λεπέν μαζί με το σόι του - το οποίο καθόλου δεν αμφιβάλλουμε ότι αντιπαθεί ο κ. Πρετεντέρης - για να χτυπηθεί το ΚΚΕ στην Ελλάδα, τότε κάθε ιδεολογική αντιπαράθεση παρέλκει. Στη θέση της, το μόνο που αξίζει να αναρωτηθεί κανείς είναι τούτο: «Ποιος μιλάει;»...
***
Την απάντηση στο ερώτημα «ποιος μιλάει;» θα την αντλήσουμε από το παρακάτω κείμενο.
Αντιγράφουμε:
*
«Σαν να μην έφθαναν όλα μας τα βάσανα, εσωτερικά και ευρωπαϊκά, τα ελληνικά ΜΜΕ μας επέβαλαν μια γερή δόση Λεπέν την περασμένη εβδομάδα. Τρεις απανωτές συνεντεύξεις του αποκλεισμένου από όλα τα γαλλικά ΜΜΕ φασίστα (...). Τώρα "ενημερώθηκε" το κοινό και έμαθε ότι ο Λεπέν είναι αρκετά συμπαθής και όχι, καλέ, δεν είναι ρατσιστής και φασίστας, αυτά τα λένε "κάποιοι" για να τον συκοφαντήσουν (...). Η πιο ανυπόφορη συνέντευξη ήταν στις 6 Ιουνίου. Προέβαλε την πιο ωραίαρετουσαρισμένη φωτογραφία του Λεπέν, χάρη στα χαμόγελα του κυρίου Πρετεντέρη. "Λένε ότι είστε φασίστας και ρατσιστής", του είπε χαριτωμένα ο Πρετεντέρης κι εκείνος απάντησε ότι όχι, καλέ, και βέβαια δεν είναι τέτοια πράγματα, αυτά τα λένε για να τον συκοφαντήσουν. "Μάλιστα", είπε ο Πρετεντέρης με χαμόγελο και προχώρησε στην επόμενη ερώτηση. Προς ενημέρωσιν του κ. Πρετεντέρη, δε "λένε" κάποιοι ότι ο Λεπέν είναι φασίστας και ρατσιστής, ο Λεπέν λέει εδώ και χρόνια ακρότητες που αυτόματα τον κατατάσσουν σε αυτές τις απεχθείς κατηγορίες. Προς ενημέρωσιν του κ. Πρετεντέρη, ο Λεπέν είναι (α)εναντίον της ισότητας, (β) υπέρ της Γαλλίας των αποικιών, (γ) υπέρ του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, (δ) εναντίον της Ενωμένης Ευρώπης που ονομάζει "ευρω-ομοσπονδία των ξένων", (ε) υπέρ της συνεχούς αύξησης των στρατιωτικών εξοπλισμών, (στ) υπέρ της "γαλλικής Γαλλίας", (ζ) εναντίον των θεσμών του γαλλικού Κοινοβουλίου, (η)εναντίον της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, (θ) υπέρ της "επανάστασης λαϊκής σωτηρίας" που θα γκρεμίσει το "Πάνθεον της δημοκρατίας". Δεν έχει πει πολλά πράγματα ο Λεπέν τόσα χρόνια. Τα ίδια και τα ίδια ξαναλέει σε εκατοντάδες λόγους. Μιλάει, ακριβώς, όπως ο Χίτλερ (...). Ούτε ξέρω ούτε μ' ενδιαφέρει εάν ο κ. Πρετεντέρης είναι όσο αθώος και αφελής εμφανίστηκε στη συνέντευξη (...)».
*
Το κείμενο που διαβάσατε δημοσιεύτηκε στις 12/6/2002. Μια βδομάδα, δηλαδή, μετά την τότε τηλεοπτική συνέντευξη του Λεπέν στον κ. Πρετεντέρη και στο MEGA.
Ο εύγλωττος τίτλος του άρθρου ήταν «Τηλε-αγιογραφία ντροπής»και συγγραφέας του η κ. Αννα Φραγκουδάκη, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
*
Και κάτι ακόμα:
Το κείμενο - καταγγελία για την «Τηλε-αγιογραφία ντροπής» του Λεπέν δε δημοσιεύτηκε όπου κι όπου. Στην εφημερίδα «Τα Νέα» δημοσιεύτηκε. Πρόκειται για την εφημερίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, την ίδια, δηλαδή, εφημερίδα από την οποία ο - καταγγελλόμενος από την κ. Φραγκουδάκη ως - «τηλε-αγιογράφος» του Λεπέν, προέβη χτες σε μαθήματα «δημοκρατίας» κατά των «φαιοκόκκινων άκρων»...


Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου