Σελίδες

2 Δεκ 2010

Εφοπλιστές σε κομπίνες επιπέδου παπατζή της Ομόνοιας

«Η "εφοπλιστική οικογένεια" είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο», γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Δυο ειδησούλες που διαβάζουμε σήμερα από καθεστωτικά ΜΜΕ μας δείχνουν ότι πέρα απ’ όσα σημειώσαμε είναι και «κλεφτοκοτάδες» οι τύποι.

«Απίστευτο κι όμως αληθινό. 

Ο "πολύς" Απόστολος Βεντούρης, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της Ναυτικής Εταιρείας Λέσβου (Ν.Ε.Λ.), ασφάλιζε τον εαυτό του ως… μούτσο στα καράβια του! Το θέμα, που, όπως πληροφορούμαστε, διερευνάται ήδη από αρμόδιο εισαγγελέα, δεν έχει μόνο την ευτράπελη πλευρά του -δηλαδή ότι ο εφοπλιστής ασφαλιζόταν ως «ναυτόπαις», για να διασφαλίσει τη σύνταξή του, αλλά και τη σοβαρή. Ότι, δηλαδή, ο ίδιος έχει εξαπατήσει για δεκαετίες το κράτος εμφανιζόμενος στις λίστες του Ν.Α.Τ. ως εργαζόμενος, ενώ ήταν εργοδότης», μας λέει το ένα δημοσίευμα.

Το άλλο κάνει λόγο για «γνωστότατο» εφοπλιστή του Πειραιά που «ο  συγκεκριμένος, σύμφωνα με το μηχανογραφικό της Υπηρεσίας Ναυτικών Μητρώων, εμφανίζεται ως "ναυτικός" που υπηρέτησε σε διάφορα πλοία τα τελευταία 20 χρόνια. Και πέρα από το γεγονός ότι σε τρία χρόνια θεμελιώνει δικαίωμα συνταξιοδότησης από το ΝΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, εισέπραξε παρανόμως τα οικογενειακά επιδόματα από τον ΕΛΟΕΝ. Συνολικά εκτιμάται ότι οικειοποιήθηκε περισσότερα από 18.000 ευρώ, πράγμα για το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως το Δ.Σ. του Οργανισμού στις 30 Νοεμβρίου 2010.  Περιέργως, ο Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, όταν πριν από μερικές ημέρες ενημερώθηκε για το θέμα, απαξίωσε να ασχοληθεί, το υποβάθμισε και εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για …κακόβουλες διαδόσεις. Το ρεπορτάζ όμως βεβαιώνει ακριβώς το αντίθετο, αφήνοντας εκτεθειμένο τον υπουργό».

Ρε τα λαμόγια. Αν και είναι πάμπλουτοι ασχολούνται με κομπινούλες επιπέδου παπατζή της Ομόνοιας.


πηγή :ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου