Σελίδες

8 Δεκ 2010

Ξεσηκωμός


Ο πρωθυπουργός μίλησε χτες για ένταση των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων. 
Το νομοσχέδιο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που καταργεί τις κλαδικές είναι έτοιμο.
 Μειώνει δραστικά τους μισθούς, καταργεί την πληρωμή υπερωριών αυξάνοντας τον ημερήσιο χρόνο δουλειάς, σύμφωνα με τις ανάγκες των καπιταλιστών. 
Ετσι αυξάνεται η απλήρωτη δουλειά των εργαζομένων αυξάνοντας την εκμετάλλευση και τα κέρδη, ενώ θα προκαλούνται και ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους, αφού δε θα αναπληρώνεται η εργατική τους δύναμη κανονικά.
 Με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ για δουλειά τα Σαββατοκύριακα χωρίς πληρωμή υπερωριών, τα βάσανα για την εργατική οικογένεια γίνονται αβάσταχτα, την ωθούν στην εξαθλίωση. 

Με την επέκταση της δοκιμαστικής περιόδου για τους νεοπροσλαμβανόμενους από τους 2 στους 12 μήνες, θα απολύουν χωρίς καμιά αποζημίωση. 
Ολα τα παραπάνω έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, αφού μειώνονται δραστικά οι ασφαλιστικές εισφορές και σε ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, Εργατική Εστία. 
Τα βουλιάζουν. Την ίδια ώρα τσακίζουν τον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων μειώνοντας δραστικά τις παροχές, μειώνουν κι άλλο τους μισθούς στο Δημόσιο, μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις, εμπορευματοποιούν Παιδεία, Πρόνοια.
 Η ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας βρίσκεται σε κίνδυνο. 
Ενταση της ενιαίας λαϊκής αντιμονοπωλιακής δράσης για ικανοποίηση όλων των αναγκών, αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων, αντεπίθεση, ρήξη, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου