Σελίδες

4 Δεκ 2010

ΓΣΕΕ : ΠΙΣΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Ταχύτατες οι διαδικασίες καρατόμησης των συμβάσεων που εξαθλιώνουν την εργατική τάξη. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με την πολιτική της για «οδικό χάρτη διάσωσης των επιχειρήσεων», φωνάζει ξεδιάντροπα δημοσίως ότι είναι αντιπρόσωπος των εργοδοτών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
 Ετσι, μετά την επαίσχυντη συμφωνία της με τις εργοδοτικές οργανώσεις, προχτές, Πέμπτη, για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, που καταργούν τις κλαδικές, μειώνοντας κατά 12% τουλάχιστον τους μισθούς, καταργούν την πληρωμή υπερωριών και επιβάλλουν δουλειά και
 τα Σαββατοκύριακα, αυξάνοντας την απλήρωτη δουλειά και καταστρέφοντας την υγεία των εργαζομένων, έρχεται η κυβέρνηση να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την επόμενη Πέμπτη το έτοιμο νομοσχέδιο που συμφωνήθηκε απ' όλους αυτούς τους καταστροφείς των εργατών, ενώ έως τις 20 Δεκέμβρη πάει να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Δρόμος προς τα πίσω δεν υπάρχει. Είναι κρίσιμο ζήτημα όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού κινήματος και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τη μικρομεσαία αγροτιά να απομονώσουν τις εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, να απεγκλωβιστούν αποφασιστικά και οριστικά από τα κόμματα της ΕΕ. Ταξική πανεργατική παλλαϊκή αντεπίθεση, οργανωμένη στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις συνοικίες, για να πληρώσουν την κρίση τα μονοπώλια που τη δημιουργούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου