Σελίδες

19 Νοε 2010

Επιχείρηση αποπροσανατολισμού...

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στο δημόσιο η κυβέρνησή μας, που έχει για πρωθυπουργό τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Κάτι πράγματα που διαδίδουν όσοι θέλουν να υπονομεύσουν την εθνική προσπάθεια!
Κανείς δε θα απολυθεί. Απλά δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις που λήγουν και οι εργαζόμενοι αυτοί θα πάψουν να εργάζονται...
Διότι άλλο πράγμα να είσαι απολυμένος και άλλο πράγμα να ...έχει λήξη η σύμβασή σου. Ετσι που το πάνε, μάλιστα, οι κυβερνώντες θα μας πουν πως όχι απλά είναι δύο διαφορετικές έννοιες αλλά ακόμη και αντίθετες.
Προφανώς, αυτοί που τους έχει λήξει η σύμβαση δεν πρέπει να φάνε, να ντυθούν, να πληρώσουν φως, νερό, τηλέφωνο και ενοίκιο. Λήγουν και οι υποχρεώσεις μαζί με τη σύμβαση.

Να υποθέσουμε ότι και αυτή η ιστορία εντάσσεται στη συνήθη επικοινωνιακή τάση της κυβέρνησης για φραστικά παιγνίδια;
Ξέρετε, όπως η φορολογία βαφτίζεται «αλληλεγγύη» ή τα αντεργατικά μέτρα «κυβερνητικές προτεραιότητες»...
Είτε έτσι είτε αλλιώς, πάντως, πρόκειται για κανονικότατη κοροϊδία. Ακριβώς όπως οι δηλώσεις του είδους «δεν θα θιγούν οι μισθοί», αλλά θα καταργηθούν απλά οι Συλλογικές Συμβάσεις, θα αυξηθεί ο ΦΠΑ, το πετρέλαιο θέρμανσης, κλπ.
«ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ μας έχουν τη διάθεση να διευκολύνουν περισσότερο την Ελλάδα να φέρει σε πέρας την οδυνηρή προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης», δήλωσε χτες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, μετά από συνάντηση με τον Ο. Ρεν.
Δε μας διευκρίνισε, πάντως, ποιοι είναι αυτοί οι «εταίροι του» που επιθυμούν νέα αντιλαϊκά μέτρα (γιατί η προσπάθεια, ως γνωστόν, είναι «οδυνηρή» αποκλειστικά για το λαό και όχι για το κεφάλαιο).
Ισως ξέρουν κάτι γι' αυτό οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες με πρώτη και καλύτερη την ΠΑΣΚΕ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου