Σελίδες

23 Νοε 2010

Επικοινωνιακά τεχνάσματα ΠΑΣΟΚ με στόχο τον αποπροσανατολισμό

Να τονώσει την προπαγάνδα ότι δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά για το συμφέρον του λαού, προσπαθεί η κυβέρνηση.
Τον εμπαιγμό του λαού, ότι δήθεν διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα πάνω στα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα, τροφοδοτεί το Μέγαρο Μαξίμου, με πρωταγωνιστές αυτήν τη φορά την υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη και άλλους υπουργούς. Κυβερνητικές πηγές διέρρεαν την Κυριακή ότι το επίμαχο άρθρο της υπουργού στο «ΒΗΜΑ» προκάλεσε τη δυσαρέσκεια δήθεν του πρωθυπουργού, αλλά και τη «δυσφορία» εκπροσώπων της τρόικας.

Χτες, ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής κάλυψε πλήρως την Λ. Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι «οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι αυτές που μας εκφράζουν, οι επιχειρησιακές, όμως, γίνονται για να σωθούν όσες επιχειρήσεις έχουν πρόβλημα». Ο ίδιος διέψευσε ότι «υπήρξαν παράπονα» από την πλευρά της τρόικας, ενώ τόνισε ότι «ο κ. Παπανδρέου εμπιστεύεται όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης».
Στην απροκάλυπτη κοροϊδία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και στην επιχείρηση να δοθούν «δραματικοί τόνοι» στις διαπραγματεύσεις με τους τεχνοκράτες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, είχε προηγηθεί την Κυριακή σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και του συμβούλου τουΛ. Παπαδήμου.
Φανερώνοντας τους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ο Γ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι το θέμα των εργασιακών έχει ήδη συμφωνηθεί στο μνημόνιο. «Τώρα διαπραγματευόμαστε τους τρόπους εφαρμογής και δεν τίθεται ζήτημα να διαπραγματευόμαστε από την αρχή τις εργασιακές σχέσεις», ανέφερε ο Γ. Πεταλωτής.
«Κάνουμε σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την εκταμίευση της τρίτης δόσης», ισχυρίστηκε ο Γιώργος Πεταλωτής, διαβεβαίωσε ότι«η τρίτη δόση του δανείου θα εκταμιευθεί κανονικά», ενώ δείχνοντας τι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ανέφερε: «Για την τέταρτη δόση θα αξιολογηθεί πώς πηγαίνει η ελληνική οικονομία και θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία».
Ρίχνοντας νερό στο μύλο του αποπροσανατολισμού του λαού, στελέχη της κυβέρνησης έσπευσαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις Κατσέλη, σε μια προσπάθεια να πείσουν ότι η κυβέρνηση «διαπραγματεύεται» τους όρους του μνημονίου και να κρύψουν ότι τα μέτρα που καταγράφονται μέσα σ' αυτό είναι προγραμματικές και πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτηριστικότερος όλων ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Π. Μπεγλίτης, μιλώντας στο «Flash», υποστήριξε: «Πρέπει να διαπραγματευτούμε. Δεν είμαστε σε μια λογική ότι παίρνουμε και αποδεχόμαστε το οτιδήποτε. Και πιστεύω ότι σωστά όλοι οι υπουργοί και όχι μόνο η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη. Ολοι διαπραγματεύονται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της χώρας, προς όφελος της εθνικής προσπάθειας που καταβάλλουμε όλοι».
Ετοιμοι και για απολύσεις
Στο ίδιο αποπροσανατολιστικό μοτίβο κινείται η κυβέρνηση σχετικά και με τις αποφάσεις για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και στις ΔΕΚΟ, αλλά και εργατοϋπαλλήλων στους ΟΤΑ. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να μη χαθεί ούτε μια θέση εργασίας, για αυτό ακριβώς μιλάμε για μετατάξεις και όχι για απολύσεις», ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.
Ο ίδιος δεν διέψευσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τις μετατάξεις των εργαζομένων ώστε να παγώσει τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αφού όταν ρωτήθηκε για το εάν οι μετατάξεις θα θεωρηθούν προσλήψεις και θα υπολογίζονται στην αναλογία «μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις», δήλωσε: «Αυτό, πάντως, δεν παύει να είναι μετάταξη. Εμείς θέλουμε μέσω μετατάξεων να μη χάσουν τη δουλειά τους άνθρωποι που δουλεύουν χρόνια και να προστατεύσουμε το δικαίωμα της εργασίας».
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποφάσιζε χτες την κατάργηση άλλων δυο εταιρειών του Δημοσίου. Σε συνεδρίαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο,αποφασίστηκε η κατάργηση των ανώνυμων εταιρειών «ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.» και «ΟΠΕΠ Α.Ε.». Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη μείωση του συνολικού αριθμού των υφισταμένων υπηρεσιών των υπουργείων και τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του Δημοσίου.
Σε ό,τι αφορά τέλος την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει κλίμα συναίνεσης στην αντιλαϊκή πολιτική της, ο Γ. Πεταλωτής είπε χτες ότι «είναι καιρός όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συναισθανθούν τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε απέναντι στον τόπο όλοι μαζί και να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων» και πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς θα γίνουν «όταν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου