Σελίδες

3 Νοε 2010

Ικαρία: Κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ - εφοπλιστών!


Τι είναι το ΚΚΕ και τι κακά έχει προκαλέσει στην Ικαρία;
  • Πρώτον, πρόκειται για ένα «άθρησκο και άθεο Κόμμα (που), προσπαθεί να επιβάλει πάντα, μέσω προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, στους κατοίκους και εν δυνάμει ψηφοφόρους το... "πίστευε, και μη ερεύνα"»...
  • Δεύτερον, το ΚΚΕ γράφει «κόκκινα συνθήματα πάνω σε βράχια»...
  • Τρίτον, το ΚΚΕ «αντιδικεί» με τους εφοπλιστές στην Ικαρία γιατί δεν του αρέσει που «οι ναυτικοί των πλοίων λόγω των εύκολων δρομολογίων απολάμβαναν τα μπάνια τους στη Σάμο επί 10 ώρες την ημέρα ή χόρευαν Ικαριώτικο στα πανηγύρια»!
*
Ολες οι προηγούμενες αστειότητες, που βρίθουν πρωτόγονου αντικομμουνισμού, καταγράφηκαν σε ανοιχτή επιστολή την οποία απηύθυνε ενόψει των δημοτικών εκλογών στους Ικαριώτες ο εφοπλιστής Γιώργος Σπανός.
Μάλιστα, αφού ο εφοπλιστής κατακεραύνωσε το «άθρησκο και άθεο» ΚΚΕ και αφού κατέθεσε το «όραμά του» για μια Ικαρία που θα ξεφύγει από «φτωχές και εισαγόμενες ιδεολογίες που την κρατούν δέσμια», ήρθε στο διά ταύτα: 

Ετσι, στην ίδια επιστολή, δηλώνει ότι επιδιώκει ένα δήμο που θα έχει τη στήριξη της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Διακηρύσσει ότι «θέτω κι εγώ τον εαυτόν μου διαθέσιμο στην καινούργια Δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί». Προσθέτει την ευχή του «η πλειοψηφία των Ικαριωτών σε αυτές τις εκλογές να επιλέξουμε επιτέλους Αλλαγή ρότας»
και καταλήγει:
«Αυτό είναι το στοίχημα του Χρήστου Σταυρινάδη και γι' αυτό πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι μας στο να το πετύχει».
*
Θυμίζουμε δύο πράγματα:
Πρώτον, ο συνδυασμός που με τέτοιο πάθος υποστηρίζει ο εφοπλιστής Σπανός, είναι ο συνδυασμός που από κοινού συγκρότησαν στην Ικαρία το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και ο ΣΥΝ, ενάντια στο συνδυασμό που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Είναι προφανές λοιπόν: Η ενότητα μεταξύ των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ, κόντρα στο ΚΚΕ, περιλαμβάνει και τους εφοπλιστές.
Δεύτερον, ο εφοπλιστής Σπανός, ο οποίος θέτει εαυτόν στην υπηρεσία του κοινού συνδυασμού των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΣΥΝ, είναι ο ίδιος εφοπλιστής που - μεταξύ άλλων - είχε πέρσι εγκαταλείψει για μήνες τους ναυτεργάτες του πλοίου «ΚΟΡΣΙΚΑ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙΙ» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οφείλοντάς τους δεδουλευμένα από το 2008...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου