Σελίδες

12 Νοε 2010

Ο βρώμικος ΔΟΛ ως μακρύ χέρι της βρώμικης ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ

   
   Ο βρώμικος ρόλος του ΔΟΛ στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα σε όλη την ιστορία του είναι γνωστός. Γι' αυτό φαίνεται ότι είναι η πρώτη επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στη χρησιμοποίηση ΜΜΕ για τη βρώμικη αντικομμουνιστική πολιτική της. Είναι γνωστό ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαχρονικά είναι αδίστακτη απέναντι στο λαό. Το επιβεβαιώνει η βάρβαρη πολιτική της. Αλλά εκτός από αδίστακτη είναι και βρώμικη. Μάλλον αυτά τα δύο ταυτίζονται. Εδώ συναντιέται με τον βρώμικο ΔΟΛ. Που συνεχίζει να βγάζει ως ενημέρωση την μπόχα της δημοσιογραφίας του βούρκου των αστών, νομίζοντας πως είναι ικανοί να πλήξουν το ΚΚΕ κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.  Δηλαδή, την όποια τυχοδιωκτική ταχτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ προκειμένου να εγκλωβίζουν λαϊκές δυνάμεις στην αστική πολιτική κοροϊδεύοντας, όπως, π.χ., η κάλπικη αντιμνημονιακή προπαγάνδα της ΝΔ ή τα ψέματα της κυβέρνησης ότι δε θα πάρει άλλα αντιλαϊκά μέτρα ενώ τα έχει δρομολογήσει, πασχίζουν να πείσουν ότι την ακολουθεί και το ΚΚΕ. Τους έχει τρομάξει το εκλογικό αποτέλεσμα. Ταράζονται στην ιδέα και μόνο ότι το αστικό πολιτικό σύστημα όχι μόνο δε θα μπορεί να εφαρμόζει ανεμπόδιστα την πολιτική του κεφαλαίου, δε θα μπορεί να χειραγωγεί λαϊκές συνειδήσεις, αλλά, αντίθετα, αυτές θα απελευθερώνονται αφενός από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αφετέρου προσεγγίζουν και ενισχύουν το ΚΚΕ. Προσπαθούν λοιπόν να περάσουν στις λαϊκές συνειδήσεις ότι και το ΚΚΕ άλλη πολιτική προβάλλει και άλλα κάνει στην πράξη, λες και είναι σαν τα μούτρα τους.
   Ετσι, τα «Νέα», μετά το προχτεσινό «βρώμικο '89» που πρόβαλαν ότι επαναλαμβάνεται ως «βρώμικος Νοέμβρης», δηλαδή ότι το ΚΚΕ στηρίζει τους υποψηφίους της ΝΔ στο β' γύρο, συνέχισαν χτες την άτιμη προπαγάνδα τους γράφοντας για το ΚΚΕ: «Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό ότι η ίδια γραμμή ακολουθείται σε όλες τις αυτοδιοικητικές εκλογές μετά το 1986: Δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΚΚΕ που σε ιδιαίτερες συνομιλίες αναφέρουν ότι οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν τους υποψηφίους της ΝΔ - και όχι εκείνους του ΠΑΣΟΚ - με καθαρά πολιτικό σκεπτικό. Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγοι και οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, ιδίως στις δημοτικές κάλπες». Η ατιμία και ο γκεμπελισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Γιατί επιδιώκει να μαγαρίσει την κρυστάλλινη θέση και στάση του ΚΚΕ για το δεύτερο γύρο των τοπικών εκλογών που είναι ίδια με τον πρώτο: Το μαύρο στο ΠΑΣ, σΟΚ και στη ΝΔ, καθώς και στους υποψηφίους τους, να εκφραστεί με άκυρο ή με λευκό ψηφοδέλτιο. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν διαφορές, έχουν τις ίδιες ευθύνες, δεν αλλάζουν. Να συνεχιστεί, να αποκτήσει μόνιμα και μαζικά χαρακτηριστικά ο απεγκλωβισμός των λαϊκών στρωμάτων από τα κόμματα αυτά. Αλλά συνεχίζει προκειμένου να στηρίξει πειστικά τη βρώμικη δουλειά που κάνει φτάνοντας ως το 1986. Σου λέει, ποιος θυμάται τώρα τι έγινε τότε... Τότε που το ΚΚΕ είπε για λευκό και άκυρο. Ακριβώς αυτή τη γραμμή που το ΠΑΣΟΚ και ο ΔΟΛ τη μεταφράζουν σε υπόγεια ανίερη συμμαχία με τη ΝΔ.
Ηρθε και η δήλωση του Καμμένου της ΝΔ για στήριξη στην Ικαρία του υποψηφίου του ΚΚΕ να συνδράμει την προβοκάτσια. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην ίδια ορχήστρα οργάνωσης της αντιΚΚΕ προπαγάνδας. Το ΚΚΕ δε χωρίζει τους εργαζόμενους με βάση το τι ψηφίζουν, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κ.λπ., όπως κάνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Τους βλέπει ενιαία, με βάση την ταξική τους θέση, ως ανθρώπους που τα συμφέροντά τους βρίσκονται κόντρα στο κεφάλαιο, κόντρα στην πολιτική και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
   Τους έχει πονέσει ότι παρά τη λυσσαλέα επίθεση στο ΚΚΕ επειδή οργάνωσε αγώνες κατά της αντιλαϊκής πολιτικής για να μη χρεοκοπήσει ο λαός αλλά η πλουτοκρατία, επίθεση του στιλ το ΚΚΕ χρεοκοπεί τη χώρα, τον τουρισμό, κλπ., ο λαός στις εκλογές όχι μόνο χτύπησε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αλλά ενίσχυσε το ΚΚΕ.
Το φαινόμενο της εκλογικής πτώσης ταυτόχρονα των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που πρωτοεμφανίστηκε στις εθνικές εκλογές του 2007 και εκφράστηκε και τότε με άνοδο του ΚΚΕ, σ' αυτές τις εκλογές που και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσέδωσαν χαρακτήρα γενικευμένης πολιτικής αντιπαράθεσης (αυτό το έκανε πρώτο το ΚΚΕ), τους δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο ρήγμα. Και τα δύσκολα για το αστικό πολιτικό σύστημα βρίσκονται μπροστά. Ο φόβος μιας πιο γενικευμένης συνειδητής λαϊκής αποστροφής στα αστικά κόμματα, στα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που επίσης είναι στους χαμένους, και η δυναμική συσπείρωσης στο ΚΚΕ, που μπορεί να τροφοδοτήσει συνειδητή λαϊκή πολιτική πάλη στη γραμμή της ρήξης, τους ανησυχούν.
Σ' όλα αυτά έχουν σε πρώτη χρήση το άτιμο πολυεργαλείο τους που ονομάζεται ΛΑ.Ο.Σ. Και το 2007 πήρε τη σκυτάλη του αντικομμουνισμού με τα οικονομικά του ΚΚΕ και προχτές το ευρισκόμενο σε διατεταγμένη υπηρεσία (της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, άλλων μηχανισμών;) φαιό κόμμα συνέδραμε πάλι με αιχμή τα οικονομικά του ΚΚΕ στην προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ.

1 σχόλιο:

  1. Είναι ίδιοι! Μαυρίστε τους!
    Από τη μια οι προβοκάτσιες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με εκτελεστικό όργανο το συγκρότημα Λαμπράκη. Από την άλλη οι προβοκάτσιες του βουλευτή Καμμένου στην Ικαρία, με την πλήρη κάλυψη της ηγεσίας της ΝΔ.
    Τα συγκοινωνούντα δικομματικά δοχεία του αντικομμουνισμού δείχνουν για μια ακόμα φορά τις πραγματικές πολιτικές «συγγένειες»:
    Το ΠΑΣΟΚ των Μάνου - Ανδριανόπουλου χτες, του Τατούλη και του «μνημονιακού» Καρατζαφέρη σήμερα,
    η ΝΔ του «μνημονιακού» 0+0=14% (!) χτες και του κοινού υποψηφίου με το ΠΑΣΟΚ στην Ικαρία σήμερα,
    είναι τα δυο κόμματα των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών.
    Είναι τα δυο κόμματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
    Είναι τα δυο κόμματα του ΔΝΤ και της ΕΚΤ (με «διαφορές» στο ...μείγμα).
    Είναι τα δυο κόμματα που εμπαίζουν και απολύουν συμβασιούχους.
    Είναι τα δυο κόμματα που επιστρατεύουν απεργούς και «συνομιλούν» μέσω των ΜΑΤ με τους διαδηλωτές.
    Είναι τα δυο κόμματα ξεπουληματίες της ΑΓΕΤ, του ΟΤΕ, του Σκαραμαγκά, της ΔΕΗ.
    Είναι τα δυο κόμματα της «Ζήμενς», του Βατοπεδίου και των υποβρυχίων που «γέρνουν».
    Είναι τα δυο κόμματα του Χρηματιστηρίου, των ομολόγων, των «κουμπάρων» και των «κότερων».
    Τα τσιράκια τους, οι πρασινογάλαζοι και γαλαζοπράσινοι «παπαγάλοι», αυτά τα σιαμαία της ξεδιαντροπιάς, ας αφιερωθούν στις μεταξύ τους πολιτικές συγγένειες.
    Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το λερώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή