Σελίδες

4 Νοε 2010

Φουντώνουν την εκλογολογία για να εγκλωβίσουν το λαό

Με το βλέμμα στραμμένο στις κάλπες της Κυριακής, οξύνουν τα ψευτοδιλήμματα για να μην εισπράξουν τη λαϊκή κατακραυγή για την πολιτική τους .  
Τον ωμό εκβιασμό του λαού με στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο του την Κυριακή κλιμακώνουν οι δυο εταίροι του δικομματισμού, πυροδοτώντας με κάθε τρόπο σενάρια για πρόωρη προσφυγή σε εθνικές εκλογές.
Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας το ψευτοδίλημμα «ψήφος στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ή πρόωρες εκλογές», επιζητά μέσα από τις κάλπες των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών επανανομιμοποίηση της «λαϊκής εντολής», για να εξαπολύσει με ακόμα πιο άγριους ρυθμούς τη νέα προσχεδιασμένη αντιλαϊκή επέλαση που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και η κερδοφορία του. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ συμμετέχοντας στο δικομματικό παιχνίδι διαμηνύει μέσω των στελεχών και της ηγεσίας της «έτοιμη για εκλογές».
Η προπαγάνδα των δυο κομμάτων κορυφώνεται τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, με μοιρασμένους ρόλους και με την ενεργό συμμετοχή του ΛΑΟΣ, ο οποίος σταθερά προβάλλεται σαν «λαγός» στη διαμόρφωση προϋποθέσεων για αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό. Χτες υπήρξαν διαρροές που ήθελαν τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα.

Σ' αυτή την κατεύθυνση και με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού και τον εγκλωβισμό του στη μέγκενη του δικομματισμού και των παραφυάδων του, κυκλοφόρησαν σενάρια που ήθελαν το Μέγαρο Μαξίμου να έχει ετοιμάσει πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, με την οποία μεταθέτει την ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου γύρου των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, από τις 14 Νοέμβρη στις 12 Δεκέμβρη, για να συμπέσει με τις πρόωρες εθνικές εκλογές! Αλλα σενάρια ήθελαν τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ να προετοιμάζει «εκλογικές λίστες» υποψήφιων βουλευτών...
Ζητάει επανανομιμοποίηση της βαρβαρότητας
Την επιχείρηση χειραγώγησης του λαού ενίσχυσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, ο οποίος απαίτησε εκβιαστικά ψήφο «νομιμοποίησης» της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.
«Εφόσον διαπιστώσουμε και με τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών, ότι (δεν) υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση αυτών των πολιτικών πράξεων και των ενεργειών της κυβέρνησης, πολλές από τις οποίες δεν ήταν προγραμματικές μας δεσμεύσεις και πολλές από αυτές δεν αφορούν καν τις ιδεολογικές μας προσεγγίσεις ως προς την πολιτική, θα πρέπει να τις επανανομιμοποιήσουμε. Είναι σημαντικό το χρονικό σημείο όπου βρισκόμαστε, είναι σημαντικό το σημείο που βρίσκεται και η έξοδος της χώρας από την κρίση. Γι' αυτό, ακριβώς, λέμε ότι είναι μια ευκαιρία σε αυτές τις εκλογές να επανανομιμοποιηθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στην κυβέρνηση», δήλωσε προκλητικά ο Γ. Πεταλωτής, απαιτώντας από το λαό να πάει με σκυμμένο το κεφάλι στις κάλπες και να προσυπογράψει το παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων του.
Ο Γ. Πεταλωτής δεν απέκλεισε ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει την Κυριακή τις αποφάσεις του για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας μόνο ότι η κυβέρνηση θα «περιμένει να δει τα αποτελέσματα». Ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, μιλώντας προχτές το βράδυ στο «ΣΚΑΪ», ανέφερε ότι το συγκρίσιμο μέγεθος των εκλογών για τις αποφάσεις της κυβέρνησης «είναι η διαφορά με τη ΝΔ».
«Παρών» από ΝΔ στον αποπροσανατολισμό
Την ίδια στιγμή ο βουλευτής της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος, αργά προχτές το βράδυ στη Βουλή, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για την «ηλεκτρονική συνταγογράφηση», στο οποίο η κυβέρνηση έσπευσε να εντάξει μια σειρά από τροπολογίες (περαίωση, επαναπατρισμός κεφαλαίων, ναυπηγεία Σκαραμαγκά κ.ά.), προεξόφλησε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
Συγκεκριμένα ο Πρ. Παυλόπουλος ανέφερε: «Να θυμάστε ότι αυτή η τροπολογία που εισάγει διάφορα θέματα τελευταία στιγμή, αποδεικνύει ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι πιθανότατα η τελευταία συνεδρίαση της Βουλής, γιατί πάμε σε εκλογές και σ' αυτό το νομοσχέδιο βρήκαν να φορτώσουν ό,τι εκκρεμότητες υπήρχαν αυτή τη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου