Σελίδες

21 Νοε 2010

Τα πάντα στο κεφάλαιο, ελεημοσύνη στο λαό


Συναντίληψη με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Κουβέλη διαπιστώνει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και καλεί σε σύμπραξη για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα.
Σαν «λαγός» των επιτελείων που απεργάζονται σχέδια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού για να διαχυθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, επανέλαβε, χτες, σε συνέντευξη στο ΑΛΤΕΡ, την πρόταση για εθνική συνεννόηση με στόχο να τσακιστεί ο λαός, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα σε ποιους απευθύνεται.



   <<Θεωρώ - είπε - ότι τα πράγματα ωριμάζουν τώρα. Ισως η εποχή αυτή να είναι ο πρόδρομος για μια άλλη νέα αντίληψη. Ενα χρόνο τώρα συνεχίζω και καλώ προς αυτή την κατεύθυνση. Τα τρία αστικά κόμματα, και ενδεχομένως και η ομάδα του κ. Κουβέλη, δεν έχουμε μεγάλες αποκλίσεις. Μπορεί να υπάρχουν βέβαια οι επιμέρους αποκλίσεις (...) Εάν πάμε με "ανοικτό αυτί" θα βρούμε τον κοινό τόπο. Αυτά που μας ενώνουν, είναι πιο πολλά και πιο σημαντικά από αυτά που μας χωρίζουν>>.
   Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τελικά θα επέλθει η πολυπόθητη σύγκλιση, λέγοντας: «Χαίρομαι, που ο κ. πρωθυπουργός, την επομένη των εκλογών, άνοιξε την "χαραμάδα". Επίσης, χαίρομαι που και ο κ. Σαμαράς δείχνει καλύτερη διάθεση προς αυτή την κατεύθυνση, απ' ό,τι έδειχνε πριν από λίγο καιρό». Εκτίμησε ακόμα ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε μία μορφή ευρύτερης συναίνεσης, που θα αγγίζει «τα όρια μιας οικουμενικής αντίληψης κυβέρνησης», τότε θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές μέχρι τις αρχές Απρίλη.
   Ο Γ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «σφιχτό» και υπέδειξε σαν πανάκεια την «ανάπτυξη» που, όπως είπε, είναι «το φάρμακο για τη θεραπεία της ασθένειάς μας». Μιλώντας εκ μέρους του μεγάλου κεφαλαίου, ζήτησε πλήρη απελευθέρωση της οικοδομής, ανανέωση των κατασκευαστικών συμβολαίων «ώστε να μπορούν οι κατασκευαστές να δανειστούν κεφάλαια έναντι των μελλοντικών εισπράξεων, έτσι θα ξεκινήσουν πάλι τα δημόσια έργα, έργα υποδομής».
   Ταυτόχρονα, προέτρεψε για πλήρη ιδιωτικοποίηση του τομέα της Υγείας ώστε να κερδοσκοπούν οι κεφαλαιοκράτες απ' την ασθένεια των ανθρώπων του μόχθου. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «προσφέρω την δυνατότητα στην κυβέρνηση να εξοικονομήσει τουλάχιστον 3 δισ. ετησίως από το Σύστημα Υγείας, να αναθέσουμε το μάνατζμεντ και την διαχείριση των νοσοκομείων σε ιδιωτικούς φορείς»!
   Δίνοντας παραπέρα το στίγμα του κόμματός του, σαν δύναμη προσηλωμένη στην πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας κι εναντίον του λαού, πρότεινε ριζικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, όπου ήδη έχουν καρατομηθεί δικαιώματα δεκαετιών, όπως κατάργηση των ενσήμων και επιβολή ειδικού φόρου επί του τζίρου των επιχειρήσεων.
   Τάχτηκε, τέλος, υπέρ του ενιαίου μισθολογίου και της ελεημοσύνης στα φτωχά λαϊκά στρώματα, ζητώντας επιδότηση της κατανάλωσης ρεύματος στις ασθενείς οικονομικά τάξεις και καθιέρωση μιας λίστας με τα ελάχιστα αναγκαία για την επιβίωση προϊόντα, που να έχουν χαμηλό ΦΠΑ.

1 σχόλιο:

  1. Στο πρόσωπό τους ο ΛΑ.Ο.Σ. μοιάζει να αναγνωρίζει τον ιδανικό αποδιοπομπαίο τράγο και τους φορτώνει ευθύνες που δεν τους ανήκουν. «Δεν πάει άλλο» αναφωνεί ο Γ. Καρατζαφέρης. Οχι όμως για μια πολιτική που στερεί απ' τους ανθρώπους του μόχθου το μεροκάματο, το φαγητό, τη στέγη, την υγεία, τη μόρφωση, που τους ωθεί στην ανέχεια και στην εξαθλίωση. Οχι για μια πολιτική που εξαναγκάζει ανθρώπους να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους, τις χειμαζόμενες απ' την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Οχι. Αυτή την πολιτική ο ΛΑ.Ο.Σ. την εγκρίνει, την επικροτεί. Και κάθε του χειροκρότημα σ' αυτήν την πολιτική είναι κι ένα χαστούκι στο πρόσωπο του λαού, του «υπάκουου», κατά τον Γ. Καρατζαφέρη, που θέλει να ανταμείψει την «υπακοή» με πογκρόμ κατά των μεταναστών. Με ένταση της καταστολής και για τους μετανάστες και για το λαϊκό κίνημα που διεκδικεί την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Μπότα στο σβέρκο του λαού θέλει ο ΛΑ.Ο.Σ. Χρέος του λαού μας, που ξέρει από ξενιτιά, από βάσανα, απ' το τι ξεμυτίζει από το ρατσισμό των κάθε φαιολαϊκιστών, είναι να σώσει την πατρίδα του απ' τα γαμψά νύχια των εκμεταλλευτών και όσων τους τα ακονίζουν, όπως ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή