Σελίδες

15 Νοε 2010

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΚΑΡΙΑΣ

Το ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, εφοπλιστές - ιδιοκτήτες ΜΜΕ, συγκέντρωσε ποσοστό 53%. Ο λαός της Ικαρίας, τους ανάγκασε να αποκαλυφθούν και να δείξουν ότι είναι φορείς της ίδιας εχθρικής, για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτικής.
Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζει να βαδίζει ο ικαριώτικος λαός. Αργά το βράδυ, τα ποσοστά του β' γύρου έδειξαν να «κλείνουν» περίπου στο 47% για το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ, ενώ το κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 53%.
Ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Στ. Σταμούλο έδωσε τη μάχη του β' γύρου με αποφασιστικότητα και πείσμα. Μία μάχη από την οποία ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ηττημένος. Αυτό το μαρτυρούν το ίδιο το ποσοστό που συγκέντρωσε, αλλά και οι πρωτόγνωρες συνθήκες για το νησί, και γενικότερα, κάτω από τις οποίες δόθηκε ο προεκλογικός αγώνας.

Απέναντι στο συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», απέναντι στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ, είχαν συμμαχήσει, συγκροτώντας ξεκάθαρο αντιΚΚΕ μπλοκ, οι δυνάμεις του δικομματισμού και των αναχωμάτων του, κατέβασαν κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρ. Σταυρινάδη. Ο λαός της Ικαρίας, τους ανάγκασε να αποκαλυφθούν και να δείξουν ότι, πέρα από τις όποιες μικροδιαφορές, είναι φορείς της ίδιας εχθρικής, βάρβαρης για τα λαϊκά συμφέροντα, πολιτικής. Οτι έχουν κοινό αντίπαλο, το ΚΚΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα.
Ο συνδυασμός των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΑ, ειδικά στο δεύτερο γύρο και μετά τα αποτελέσματα του πρώτου, επιτέθηκε με μανία σε βάρος του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», επιστρατεύοντας όλα τα γνωστά «βρώμικα» όπλα. Συκοφαντίες, λάσπη σε βάρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του αγωνιστικού συνδυασμού και του υποψήφιου δημάρχου, ψευτιές, τάξιμο παντού. Στο «πλευρό» του είχε τα ΜΜΕ των εφοπλιστών, τους ίδιους τους εφοπλιστές, όπως ο Σπανός και ο Αλαφούζος, που έκαναν απροκάλυπτη παρέμβαση. Ενώ, σε διατεταγμένη αποστολή, ο βουλευτής της ΝΔ Π. Καμμένος γύριζε στα χωριά δηλώνοντας ότι το κόμμα του στηρίζει δήθεν τον «αντιμνημονιακό» Σταμούλο, αφήνοντας άθλια υπονοούμενα για υπόγεια συνδιαλλαγή του ΚΚΕ με τη ΝΔ στο δεύτερο γύρο στην περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου. Τα ίδια ακριβώς αναμασούσε και ο Χρ. Σταυρινάδης, σε περιοδείες του στην Ικαρία αλλά και σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο αγώνας που έδωσε στην Ικαρία η «Λαϊκή Συσπείρωση» και στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο ήταν παλικαρίσιος, ενώ ο τρόπος δουλειάς ήταν υποδειγματικός. Διευρυμένες μαζικές συσκέψεις σε όλα τα χωριά, συσκέψεις σε σπίτια, κατά τόπους συγκεντρώσεις σε πλατείες σε καφενεία, σχεδιασμός με χαρτί και μολύβι. Εδωσε τη μάχη με όπλα την πολιτική του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας άνθρωπο τον άνθρωπο τι αναμένεται με τον «Καλλικράτη», τις αιτίες της κρίσης, ενώ αναδείχθηκε ποια είναι η διέξοδος, ότι υπάρχει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός που υποτάσσεται στις λαϊκές ανάγκες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο να διαψευστούν οι προσδοκίες της «συμμαχίας» της οποίας τα επιτελεία διέδιδαν ότι θα ξεμπερδέψουν από τον πρώτο γύρο με ποσοστά πάνω από το 60%. Ωστόσο, τελικά προηγήθηκαν με 81 ψήφους και ποσοστό, πάντα σε ό,τι αφορά τον α' γύρο, περίπου 45%.
Η δήλωση του Στ. Σταμούλου
«Δώσαμε έναν αγώνα με αξιοπρέπεια και με ψηλά το κεφάλι. Τον συνδέσαμε με την ανάδειξη των προβλημάτων που δημιουργεί στους Ικαριώτες η αντιλαϊκή πολιτική. Το ποσοστό γύρω στο 47%, όπως φαίνεται να διαμορφώνεται μέχρι τώρα για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ήττα. Είναι γνωστό ότι ο αντίπαλός μας σε αυτή τη μάχη ήταν συνολικά τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ ΛΑ.Ο.Σ. και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τα οποία είχαν κατεβάσει κοινό συνδυασμό. Επειδή αυτοσκοπός μας δεν ήταν ο δήμος, αλλά η οργάνωση της πάλης των Ικαριωτών για να αντιμετωπίσουν, μαζί με όλο το λαό της χώρας, την αντιλαϊκή πολιτική, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και από αυτήν τη θέση, να βρισκόμαστε μπροστά στους μεγάλους αγώνες που μας περιμένουν, να αντιστεκόμαστε στα όσα δεινά θα έρθουν με την εφαρμογή του "Καλλικράτη", να παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνεχώς γίνεται επιθετικότερη. Χαιρετίζουμε τους Ικαριώτες που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και δηλώνουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους».

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/11/10, 7:06 μ.μ.

    Μία αντίστοιχη αριθμητική απάντηση
    Ας πάρουμε τα στοιχεία, και ας αφήσουμε τις υποθέσεις

    Πρώτα από όλα πάμε
    http://www.antarsya.org/index.php?option=com_content&view=article&id=354:2010-11-05-16-12-38&catid=66:2009-05-10-17-07-48&Itemid=135

    Στο ποιους στηρίζει το ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ. Το σχήμα του Γάγκλια δεν στηρίζεται από το ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ όπως είδες και στην ιστοσελίδα. Οκ?

    Πάμε στην ανακοίνωση του ΑΝΤ.ΑΡ,ΣΥΑ για τον Β’γύρο. Στο link τίτλο "Ο δεύτερος γύρος θα δοθεί στους αγώνες"
    www.prin.gr/2010/11/mauro.html

    Ο μοναδικός δήμαρχος του ΚΚΕ της Πετρούπολης βγήκε με ψήφους και του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ. Στον οποίο δήμο κατέβηκε και υποψήφια που στήριζε επίσημα το ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ. ΟΚ ως εδώ?


    Πάμε λοιπόν στην αριθμητική που τελικά καταλήγει να είναι το αδύνατό σου σημείο.

    Στην στον Α' γύρο στον δήμο Ικαρίας είχαμε 6.502 . Στην Β’ γύρο 6.466 έγκυρα. Άρα 36 ΈΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια λιγότερα. 36 μείον. Αυτό το κρατάμε για αργότερα.

    Ο κομματικός υποψήφιος του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ, την προηγούμενη Κυριακή στην περιφέρεια του Β.Αιγαίου σε όλη την Ικαρία έλαβε 198 ψήφους όπως λέει το Υπ.Εσωτερικών στο link

    http://ekloges.ypes.gr/dn2010/public/index.html#{"page":"level","params":{"level":"snom_n","id":11}

    Ο Σταμούλος πήρε στον Α'γύρο 2.865. Στον Β' γύρο 3.017 ψήφους

    2.865 ΚΚΕ + 198 του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ = 3.063. αντί για 3.017 που τελικά πήρε ο Σταμούλος.

    Περισσεύουν λοιπόν 46 ψήφοι.
    Αν αφαιρέσουμε και τις 36 προηγούμενες ψήφους, μένουν 3.027 ψήφους.
    Κοντά στους 3.017.
    Θα μου πεις καλά όλα τα νέα άκυρα – λευκά ήταν από αυτούς που πιθανόν να στήριξαν το ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ; Και θα σου πω πως είναι το πιθανότερο αφού ο αντίπαλος συγκέντρωνε σχεδόν το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα από τα δεξιά του

    Θα μου πεις πως περισσεύουν 10 ακόμα ψήφοι; Τι γίνεται;

    Πολλά και διάφορα. Ας πάρουμε τα ποιο πιθανά.

    Στα τοπικά, ειδικά εκτός μεγάλων αστικών κέντρων οι προσωπικές σχέσεις αποτελούν κυρίαρχο παράγοντα. Οι προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες. Υπάρχουν π.χ. υποψήφιοι του ίδιου κόμματος, που να μισούνται τόσο, ώστε ο ένας από αυτούς να ψηφίζει κομματικά αντίπαλο παρά τον «ομογάλακτο» για δήμαρχο στον Β’γύρο..

    Ο Σταμούλος δεν είναι και πολύ σόι. Τα καμώματά του θυμίζουν αστό δήμαρχο. Ειδικά στον Εύδηλο Ικαρίας ακούγεται πως.. μεγαλούργησε. Π.χ. για έργα πριν δύο -τρία καλοκαίρια χωρίς να λαμβάνει και πολύ την γνώμη των κατοίκων.

    Σε επαρχία άκουσα από ψηφοφόρο του ΚΚΕ να λέει ότι αν ο τάδε δήμαρχος βοηθήσει στο προσωπικό της θέμα(σχετικά με υγεία), αν και το κομμουνιστικό φρόνημα της παραμένει στον Β’ γύρο, θα τον ψηφίσει.

    Απλά μαθηματικά που λέει η διαφήμιση σύντροφε. Και απλή λογική.
    Λοιπόν πριν κάνεις μία υπόθεση, πριν νομίζεις ότι οι άνθρωποι είναι «μπετόν αρμέ», χωρίς προβλήματα, αδυναμίες, δυσκολίες, προσωπικές συμπάθειες και αντιπάθειες,
    πριν εξαντλήσεις την ρητορική σου ενάντια σε άλλους πολιτικούς χώρους, πάρε όλες τις δυνατότητες και με την σειρά σου «εξάντλησέ» τες. Αυτό έκανε και ο Μαρξ. Αριθμητικά Στοιχεία(πχ. Οι Μπλε Βίβλοι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Αγγλικής Κυβέρνησης) και Λογική. Χωρίς να αφήνει υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης που να μην την μελετήσει.

    Πέρα από όλα αυτά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις ακόμα και με βάση αυτή την μικρή ανάλυση της πιθανής προέλευσης των ψήφων, είναι να ρωτήσεις και κανένα αριστερό Ικαριώτη - όχι οπαδό του ΚΚΕ – να σου πει το τι έγινε. Σε μικρά μέρη όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Είναι κατά πολύ καλύτερο από το να κάνεις υποθέσεις

    Θα τα πούμε κάτω στους αγώνες.
    Συντροφικά και κριτικά

    Πηγές των αριθμητικών δεδομένων:
    Το site του υπουργείου εσωτερικών,

    Πηγές των ανακοινώσεων:
    To site του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ και της εφημερίδας "ΠΡΙΝ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΟΥ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :
    http://redwildwind.blogspot.com/2010/11/blog-post_3989.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/11/10, 10:33 μ.μ.

    Για τις εκλογές στην Ικαρία

    Εχασε την «Κούβα του Αιγαίου το ΚΚΕ» πανηγυρίζουν τα αστικά ΜΜΕ αναφερόμενα στα εκλογικά αποτελέσματα της Ικαρίας. Και πραγματικά ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα που υπήρξε σ’ αυτό το νησί του Αιγαίου. Δυο ήταν κατά την άποψη μας τα γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Το «μούδιασμα» που υπήρξε σε αριστερούς ψηφοφόρους –εκτός του κομματικού πυρήνα του ΚΚΕ- οι δηλώσεις που έκανε στο νησί ο βουλευτής της Ν.Δ, Πάνος Καμένος. Προβοκατόρικα ο νεοδημοκράτης βουλευτής άφησε να διαφανεί ότι υπάρχει κεντρική συμφωνία Ν.Δ-ΚΚΕ να στηριχτεί από νεοδημοκράτες ο κομμουνιστής Σταμούλος στην Ικαρία από νεοδημοκράτες ψηφοφόρους και σαν αντάλλαγμα το ΚΚΕ θα πριμοδοτούσε στην Περιφέρεια του Βόριου Αιγαίου τον εκλεκτό της Ρηγίλλης Βογιατζή. (για την ιστορία να πούμε ότι αυτή η τακτική του Καμένου «έκαψε» και τον υποψήφιο της ΝΔ στην περιφέρεια Β.Α δημιουργώντας συσπείρωση στο ψηφοδέλτιο του Ν. Γιακαλή που υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ).

    Κάτι άλλο που συνετέλεσε να χάσει την Ικαρία το ΚΚΕ οφείλετε σε καθαρή πολιτική του μυωπία. Την πρώτη Κυριακή των εκλογών υπήρχε και ο συνδυασμός του Ηλία Γάγγλια που υποστηρίχτηκε από δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς –κύρια την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- και ανένταχτους. Είχε πάρει 709 ψήφους και ποσοστό 10,9%. Ηταν φανερό δηλαδή ότι αυτοί οι ψηφοφόροι θα καθόριζαν τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου χτες. Και έγινε το εντελώς άκαιρο και απρόσμενο. Χτες το πρωί, ημέρα ψηφοφορίας κυκλοφορεί ο «Ριζοσπάστης» με ένα εντελώς επιθετικό –βάσιμο ή όχι είναι μια άλλη κουβέντα- άρθρο ενάντια στην Ανταρσύα στην οποία εκτός των άλλων αποδίδει ότι έχει « πολιτική γραμμή που ουσιαστικά υπηρετεί την ανασύνθεση της σοσιαλδημοκρατίας»!!!. Ε, μετά απ’ αυτό το δημοσίευμα –που το εκμεταλλεύτηκαν κατάλληλα ορισμένοι- το αποτέλεσμα είχε κριθεί.
    Αναρτήθηκε από giorgis

    ΑπάντησηΔιαγραφή