Σελίδες

18 Νοε 2010

«... σκοτώθηκαν έξω... »





Καρατζαφέρης - Πατακός







Γράφει: 


ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ





«Καταθέτουμε και πάλι τη λύπη μας για όσουςσκοτώθηκαν έξω απ' το Πολυτεχνείο».
*
Με αυτήν τη φράση, ξεκινάει η χτεσινή ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με αυτόν τον άθλιο τρόπο, κατά τα γνωστά πρότυπα του «εξυπνακίστικου» καρατζαφερισμού, επιχειρείται από το ακροδεξιό παραμάζωμα να εισαχθεί από το παράθυρο η γνωστή ασφαλίτικη θεωρία περί «μη ύπαρξης νεκρών» στο Πολυτεχνείο.
Μάλιστα, κατά το ΛΑ.Ο.Σ., εκτός από το Πολυτεχνείο, ίσως να μην υπήρξε ούτε και η χούντα. Αν κρίνουμε δε από το γεγονός ότι ο Καρατζαφέρης συνηθίζει στην επέτειο του πραξικοπήματος να συναναστρέφεται με τους πραξικοπηματίες, όπως στις 21/4/2002 που φρόντισε να έχει καλεσμένο στο κανάλι του τον Παττακό, τότε, ακόμα κι αν υπήρξε χούντα - κατά το ΛΑ.Ο.Σ. - δε θα πρέπει να ήταν και τόσο κακή...
*
Βέβαια, η χτεσινή ανακοίνωση του κόμματος των Βορίδη - Γεωργιάδη - Κοραντή (πρώην διοικητής της ΕΥΠ), θα μπορούσε ενδεχομένως να θεωρηθεί και ως μια κάποια «πρόοδος», αν συγκριθεί με τα στάνταρντς της φαιότητας και της συνήθους μαυρίλας τους. Αυτή τη φορά αναγνωρίζουν ότι - «έξω» τουλάχιστον από το Πολυτεχνείο - νεκροί υπήρξαν. Μάλλον, όμως, επειδή ήταν «έξω», θα ήταν... «λίγο» νεκροί και ως εκ τούτου δε θα βαρύνουν τόσο πολύ τη χούντα...
Ως προς τούτο, το «λυπημένο» ΛΑ.Ο.Σ. δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Οπως, βλέπετε, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι νεκροί του Πολυτεχνείου, εκτός του ότι ήταν «έξω», «σκοτώθηκαν» κιόλας! Δεν δολοφονήθηκαν, δεν εκτελέστηκαν, «απλώς»... «σκοτώθηκαν»! Ισως, δηλαδή, να πήγαν κι από κάποιο «τροχαίο»!
*
Δε θα σταθούμε περισσότερο. Ενα μόνο:
Αυτή η ρυπαρότητα και του περιεχομένου και του ύφους, ο χαχόλικος λόγος που ταιριάζει απόλυτα στους νοσταλγούς του «ένας λοχίας θα μας σώσει», η φρικαλεότητα του εξυπνακισμού, του πολιτικαντισμού, του λαϊκισμού και της κωλοτούμπας, αυτός ο φορέας που έχει επιλεγεί, για να «εξοικειώσει» την ελληνική κοινωνία με το ρατσισμό, το μισανθρωπισμό, τον εθνικισμό και το ψεύδος, ο φορέας τουεκφασισμού, αποτελεί το βασικό και αναντικατάστατο «έδεσμα» στο μενού της πολιτικής και αισθητικής εξαχρείωσης που οι «νταβατζήδες» μάς σερβίρουν, φιλοξενώντας, συχνά δύο και τρεις φορές τη μέρα, τους εκπροσώπους του στα δημοκρατικά, έγκυρα και αντικειμενικά κανάλια τους!



2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/11/10, 12:46 π.μ.

    Επίκαιρα όσο ποτέ είναι τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επισήμανε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την 37η επέτειο του Πολυτεχνείου. Οπως χαρακτηριστικά είπε, «στόχος είναι να μετατρέψουν το Πολυτεχνείο σε μουσειακό είδος. Προσπαθούν να ξεχαστεί κάθε τι αγωνιστικό που μπορεί να συμβάλλει στη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας. Οφείλουμε πολλά στους αγωνιστές, στη γενιά που βασανίστηκε, υπέφερε από την αμερικανόπνευστη Χούντα. Τριάντα επτά χρόνια μετά, τα μηνύματα του Νοέμβρη, τα συνθήματα της εξέγερσης, παραμένουν ζωντανά και ανεκπλήρωτα». Σήμερα επισήμανε ο Σπύρος Χαλβατζής, «οι εργατικοί λαϊκοί αγώνες, η πάλη των νέων στο χώρο της Παιδείας φέρνουν ξανά στην επικαιρότητα την πολιτική της ΕΕ που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» προσθέτοντας πως το Πολυτεχνείο «εμπνέει και καλεί στο δρόμο του αγώνα όσους θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/11/10, 12:54 π.μ.

    Ο λαός στην εξουσία -
    Εξω από τη χρΕΟΚοπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή