Σελίδες

4 Νοε 2010

Να αλλάξουν οι συσχετισμοί

Δικό τους το πρόβλημα
«Κάθε συζήτηση για επιμήκυνση, ή για αναδιάρθρωση του χρέους, είναι για να βρεθούν τα κονδύλια που απαιτούνται να πληρωθούν στις τράπεζες. Για να μην χρεοκοπήσουν οι τραπεζίτες και άλλες ομάδες επιχειρηματιών. Οι εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν ήδη το φάσμα της δικής τους χρεοκοπίας, δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να μπουν σε αυτή τη λογική.
Οι εργαζόμενοι δε χρωστάνε δεκάρα
Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες δεν χρωστάνε δεκάρα σε κανέναν. Τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που δίνονται στους τραπεζίτες στο όνομα του δημόσιου χρέους, είναι πλούτος που τον παρήγαγαν οι ίδιοι, είναι πόροι που ανήκουν στην κοινωνία, είναι κονδύλια που μπορούν να αξιοποιηθούν για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.
Η λύση στην ανατροπή των συσχετισμών
Μόνο που για να γίνει αυτό και να σταματήσει η λεηλασία, θα πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Να βουλιάξουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να ενισχυθούν αποφασιστικά οι δυνάμεις που πάνε κόντρα στην εξουσία του κεφαλαίου. Οι κάλπες της Κυριακής είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τους δείξουμε ότι δεν μασάμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου