Σελίδες

4 Νοε 2010

Οι παρέες του Γερουλάνου...Θεωρούν τον Ρόναλντ Ρήγκαν τον πιο έξυπνο άνθρωπο στον κόσμο


Ερώτηση: Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας;
Απάντηση: «Είχα από μικρός πεισθεί ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα ήταν η Σοβιετική Ενωση. Υπήρξα μαχητής του Ψυχρού Πολέμου».
Ερώτηση: Είστε αντικομμουνιστής;
Απάντηση: «Αν ήμουν αντικομμουνιστής θα έδινα αξία στον κομμουνισμό».
Ερώτηση: Σας έχουν κατηγορήσει ότι είστε το πρόσωπο που προώθησε την πώληση των αμερικανικών F-16 στην Ελλάδα. Οντως είστε περήφανος γι' αυτό;
Απάντηση: «Ναι, διότι έβαλα ένα λιθαράκι στην ενίσχυση της εθνικής άμυνας και την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης».
Ερώτηση: Ποιους πολιτικούς θαυμάζετε;
Απάντηση: «Θεωρώ τον Ρόναλντ Ρήγκαν τον πιο έξυπνο άνθρωπο στον κόσμο».

*
Τα παραπάνω δηλώθηκαν στην «Καθημερινή» την περασμένη Κυριακή από έναν κύριο ονόματι Νικόλαο Μουρκογιάννη (και αναδημοσιεύτηκαν την περασμένη Τρίτη στον «Ριζοσπάστη»).
*
Ο συγκεκριμένος τύπος, που δηλώνει υπερηφάνως ότι έχει διατελέσει (από ιδεολογία ή μήπως και επί χρήμασι;) «έμπορος όπλων»,
που ζητά εύσημα, διότι, όπως λέει, συμμετείχε στις «αγορές του αιώνα», με τις οποίες ο ελληνικός λαός στο όνομα της «εθνικής άμυνας» φεσώθηκε για γενεές επί γενεών, αλλά τα λεφτά του πήγαν για την ανατροπή της Σοβιετικής Ενωσης,
αυτός ο «Τεν - Τεν» του «εξυπνακίστικου» αντικομμουνισμού που ποζάρει ως «Ράμπο» του Ψυχρού Πολέμου,
είναι και άνθρωπος της... Τέχνης.
*
Το πιστοποιούν δύο πράγματα:
Πρώτον, ο ανυπόκριτος θαυμασμός του για το IQ του τριτοκλασάτου «αστέρα» του Χόλιγουντ και κατοπινού Προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν.
Δεύτερον και βασικότερον, ότι αυτός ο τύπος είναι που επελέγη και διορίστηκε στη θέση του προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (!) από τον υπουργό Πολιτισμού του κ. Παπανδρέου, την αυτού εξοχότητα κύριο Παύλο Γερουλάνο.
*
Τώρα θα πείτε ότι πιθανώς αυτές είναι οι παρέες του Γερουλάνου,αυτά είναι τα κριτήρια, τόσο περί πολιτικής, όσο και περί Τέχνης της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, αυτοί θα είναι και οι εκλεκτοί τους στους τομείς των οποίων προΐστανται οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο Γερουλάνος.
Ουδεμία αντίρρηση.
Μόνο να το έχουμε υπόψη μας. Ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι - που διορίζουν βαποράκια του αντικομμουνισμού και «Ράμπο» των πολυεθνικών όπλων για να διοικούν τη Λυρική - είναι οι ίδιοι που διοικούν ολάκερη τη χώρα, που το παίζουν «σωτήρες» και που μιλούν περί «πατρίδας» και «πατριωτισμού», όπως, άλλωστε, το συνηθίζουν όλοι οι μετερχόμενοι τις μεθόδους της «πατριδοκαπηλίας» και της «εθνοκαπηλίας».
*
ΥΓ: Αν επί των ημερών του Μουρκογιάννη η Λυρική ανεβάσει την «Τόσκα» του Πουτσίνι, να μην ξεχάσει ο νέος της πρόεδρος να κλείσει «πρώτο τραπέζι πίστα» για τον ίδιο και τον υπουργό του, ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν το ρόλο του «Σκάρπια». Πρόκειται για τον αρχηγό της Αστυνομίας του καθεστώτος των Βουρβώνων, μέσω του οποίου ο Πουτσίνι περιγράφει - όπως της αξίζει - τη γλίτσα, τη γελοιότητα, τη χυδαιότητα και τη βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου