Σελίδες

16 Νοε 2010

ΙΚΑΡΙΑ : ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

   
   Ποιος είναι ο πρώτος που έσπευσε να συγχαρεί το νέο δήμαρχο Ικαρίας και κοινό υποψήφιο των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - Κουβέλη, που κατέβηκαν σε ενιαίο αντιΚΚΕ μέτωπο; Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. - και κατά δήλωσή του - ανιψιός του νέου δημάρχου, Κωστής Αϊβαλιώτης, ο οποίος θριαμβολογεί για «μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της Μεταπολίτευσης», όπως λέει στην αποκαλυπτική επιστολή του, την οποία παραθέτουμε αυτούσια.
«Αγαπημένε μου θείε, η πανάξια εκλογή σου ως Δημάρχου στο νέο Ενιαίο Δήμο Ικαρίας αποτελεί δικαίωση ενός αγώνα ετών για έξοδο του νησιού μας από τη μιζέρια και την υπανάπτυξη στις οποίες την είχαν βυθίσει μουχλιασμένες ιδέες και πρακτικές. Η χθεσινή ημέρα είναι ιστορική για το ακριτικό νησί μας, το οποίο ταλαιπωρήθηκε επί 36 χρόνια από ιδεολογικές αγκυλώσεις και από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του από το ΚΚΕ. Από σήμερα η Ικαρία παύει να είναι η περιθωριοποιημένη "Κούβα του Αιγαίου". 


Οι πολίτες που στήριξαν το ενωτικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιό σου περιφρόνησαν τα "πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων" που τους ζητούσαν κάποιοι και πάλεψαν ενωμένοι μαζί σου (είτε ήταν δεξιοί είτε αριστεροί) πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές και εκπλήξεις της Μεταπολίτευσης, κι όλα αυτά παρά την απίστευτη αντίδραση και πίεση του ΚΚΕ. Σου στέλνω τα πιο θερμά συγχαρητήρια για τη νίκη σου (που είναι νίκη όλων όσων παλέψαμε για τη συγκρότηση του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου) και σου εύχομαι καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σου. Με αγάπη, Κωστής Αϊβαλιώτης».
Τα λέει όλα μόνος του ο Αϊβαλιώτης: Οταν πρόκειται να χτυπηθεί το ΚΚΕ, όλοι τους, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στέλεχος του οποίου είναι ο νέος δήμαρχος, ξεπερνάνε τις «ιδεολογικές αγκυλώσεις», και συνασπίζονται ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο του συστήματος που υπηρετούν πειθήνια. Η επιστολή του Αϊβαλιώτη είναι πραγματικά χρήσιμη για το λαό που έχει κάθε συμφέρον να βγάλει συμπεράσματα για το ποιον στοχοποιεί και ποιον θέλει να βγάλει «στον αφρό» η συζήτηση που ζεσταίνεται ξανά, για τη συγκρότηση «εθνικού μετώπου», προκειμένου «να σωθεί η πατρίδα». 
Το πείραμα της Ικαρίας, ούτε τυχαίο είναι, ούτε πρέπει να μείνει αναπάντητο από το λαό.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/11/10, 3:44 μ.μ.

    Αν δούμε, με πόσους δημάρχους εξαργυρώθηκε το 1,7% των ψήφων, μπορούμε να καταλάβουμε καλά, τι συμβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή