Σελίδες

27 Νοε 2010

"Διαρθρωτικές αλλαγές" ή "παλαιολιθικές ιδέες" εκτός σύγχρονου πνεύματος.

   ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ μαζεύεται συχνά - πυκνά το υπουργικό συμβούλιο και μαθαίνουμε τα ...νέα μας πατριωτικά καθήκοντα.
Ετσι, λοιπόν, εκτός από το ότι δεν πρέπει να έχουμε ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν πρέπει να έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις, δεν πρέπει να έχουμε μόνιμη δουλειά και γενικώς ...δικαιώματα, προέκυψαν και μερικά ακόμα.
Επιπροσθέτως, πρέπει να μην έχουμε αστικές συγκοινωνίες (αυτό σημαίνει «αναδιάρθρωση», για όποιον δεν κατάλαβε), δεν πρέπει να έχουμε τη λεγόμενη Πολιτική Προστασία (σεισμοί, πλημμύρες κλπ.) και πολύ κακώς έχουμε και δημόσια αεροδρόμια.
Προκύπτει, βεβαίως, και ένας συνολικός κανόνας από όλα αυτά: Οτι το κράτος οφείλει να απαλλαγεί από αυτή την ...ασύμφορη υποχρέωση να προσφέρει οτιδήποτε στον ελληνικό λαό. Αυτά είναι ...παλαιολιθικές ιδέες εκτός σύγχρονου πνεύματος.
Κάπως έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς το περίφημο πρόγραμμα εξορθολογισμού του Δημοσίου, που αποφάσισαν να προωθήσουν έως το Φλεβάρη, και μάλιστα με συντονιστή τον Θ. Πάγκαλο.

Φυσικά, έχουμε κάθε ελευθερία να απολαμβάνουμε όλα αυτά τα αγαθά αν τα ...ακριβοπληρώνουμε στο μέλλον στους ιδιώτες, οι οποίοι προφανώς αποτελούν την «προοπτική» για τη χώρα.
   ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ όλα αυτά, έχουμε και τη ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. και τη Δημοκρατική Αριστερά να βγάζουν ανακοινώσεις δηλώνοντας ότι «δεν βλέπουν ανάπτυξη»...
Μάλλον δεν έχουν προσέξει τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, τα «δωράκια» στους εργοδότες με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τα επιδόματα ανεργίας που πάνε στους βιομήχανους, τις ενισχύσεις των τραπεζιτών με 1.000 και 1 τρόπους.
Γιατί όταν αναφέρεσαι σε μια ανάπτυξη με βάση τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μόνο για ανάπτυξη του κεφαλαίου μπορεί να μιλάς. Και είναι βέβαιο ότι αυτό γίνεται και με το παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου