Σελίδες

25 Νοε 2010

«Οχι στον εκβιασμό της περαίωσης. Η νέα φορολογική επιδρομή δεν πρέπει να περάσει»


Με συγκέντρωση στις 29 του Νοέμβρη στην Ομόνοια ξεκινά η βδομάδα δράσης ενάντια στην περαίωση, από ΕΒΕ, αγρότες και εργαζόμενους με «μπλοκάκι».
«Οχι στον εκβιασμό της περαίωσης. Η νέα φορολογική επιδρομή δεν πρέπει να περάσει», τονίζουν η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση (ΠΑΣΕΒΕ) και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) στην προκήρυξή τους, με την οποία καλούν στη μάχη κατά της περαίωσης με το συντονισμένο αγώνα όσων πλήττονται από το φορομπηχτικό μέτρο της κυβέρνησης, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, φτωχομεσαίους αγρότες, εργαζόμενους με «μπλοκάκι».

 «Η ΠΑΣΕΒΕ μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ έχουμε ξεκάθαρη θέση. Πάρτε πίσω την περαίωση!!!», τονίζεται στην προκήρυξη, με την οποία απευθύνεται αγωνιστικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση τη Δευτέρα 29 του Νοέμβρη, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια, και την πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Οι κινητοποιήσεις ξεκινούν ουσιαστικά την ερχόμενη Δευτέρα και θα ξεδιπλωθούν για μία βδομάδα, μέχρι τις 6 του Δεκέμβρη, με τοπικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε πλατιά σύσκεψη, την Τετάρτη 1 του Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, τους επαγγελματοβιοτέχνες του νομού και τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι» για να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα ενάντια στο φορομπηχτικό μέτρο της περαίωσης.
Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 29 του Νοέμβρη καλεί με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, απευθυνόμενο στους εργαζόμενους που απασχολούνται με δελτίο παροχής υπηρεσιών στους ΟΤΑ. Απαιτεί να αποσυρθεί τώρα η περαίωση «που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με "μπλοκάκι" σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις», να καταργηθεί τώρα το «μπλοκάκι» για τους εργαζόμενους και να προσληφθούν με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45% και να πιάσει τους μεγάλους φοροφυγάδες. Καταλήγοντας τονίζει: «Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να επιμείνουμε και να δυναμώσουμε τη συμμαχία μας για τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής. Για να δείξουμε ότι η μόνη προοπτική μιας άλλης εξουσίας, της εργατικής και των συμμάχων της, μπορεί να οδηγήσει μια για πάντα στη λύση αυτών των προβλημάτων».
Στην προκήρυξη για την κινητοποίηση επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Την κρίση και τα ελλείμματα να πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι. Το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ καλούμε σε ξεσηκωμό!!! Τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, τους καλλιτέχνες και όλους όσοι εκβιάζονται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν να κάνουν με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Καλούμαστε σήμερα να πληρώσουμε ξανά.
  • Πληρώνουμε, με τις φορολογικές μας δηλώσεις!
  • Πληρώνουμε τις απανωτές αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ!
  • Πληρώνουμε τις αυξήσεις των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία!
Πληρώνουμε εμείς για να ενισχύεται το μεγάλο κεφάλαιο. Οι πλάτες μας δεν αντέχουν. Οι τσέπες μας άδειασαν. Ψέμα είναι ότι η περαίωση θα βοηθήσει στο ξεπέρασμα της κρίσης και θα διορθώσει φορολογικές "αδικίες". Ακόμα μεγαλύτερο ψέμα είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν πληρώνουν φόρους.
Είναι φορομπηχτικό και άδικο. Θα τσακίσει τη λαϊκή οικογένεια και θα επιδεινώσει την ήδη τραγική κατάσταση που βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι. Το μέτρο αυτό πρέπει να καταδικαστεί και να απορριφθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου