Σελίδες

23 Νοε 2010

«δραματικές διαπραγματεύσεις»

Ολη η ειδησεογραφία κινείται στο γήπεδο του αντίπαλου. Αυτοί έχουν τα μέσα ενημέρωσης στην ιδιοκτησία τους, αυτοί καθορίζουν την ατζέντα της μέρας, αυτοί σου ανεβάζουν την πίεση με κάθε αναφορά στη ζωή σου.
Ακούς και διαβάζεις: «Μάχη», «δραματικές διαπραγματεύσεις», «η κυβέρνηση πολεμά». Ψάχνεις το «αίμα» και τι μαθαίνεις;
Χτες το βράδυ η κυβέρνηση είχε βάλει ήδη την υπογραφή της στο επικαιροποιημένο μνημόνιο. Δηλαδή στην απόφαση για νέα σφαγή εργατών.
Για το καλό σου «πολεμούσε». Για να πειστείς ότι η απόλυση είναι προσφορά στην πατρίδα. Για να πεισθείς ότι προσφορά στην πατρίδα είναι και το να δουλεύεις τζάμπα.
Ποιανού πατρίδα είναι αυτή που ο πλούτος από ό,τι παράγουν οι εργάτες, πάει στο σεντούκι του καπιταλιστή; 

Την ώρα που κάνεις κακές σκέψεις, σου δείχνουν σε επανάληψη το σίριαλ με την Κατσέλη για να κάνεις μαζί με τους τηλεπαρουσιαστές μια κωλοτούμπα την ώρα που εξηγούν πως η αρμόδια υπουργός διαφωνούσε μεν χτες, αλλά σήμερα όλα μπήκαν στη θέση τους, αφού με τη διαφωνία της υποστήριζε την κυβερνητική πολιτική, η οποία - βεβαίως βεβαίως - αποτυπώνεται στο νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο.
Εκ του αποτελέσματος είναι καθαρό πως και η «διαφωνία» αξιοποιήθηκε για να πουν στο λαό «όλα τα κεφάλια μέσα».
Είναι σαν το ρεπορτάζ για τις δηλώσεις Ομπάμα, απ' όπου απομονωμένο ένα σημείο προκύπτει ότι οι Ελληνες εργάτες - αυτοί που με τους ψηλούς μισθούς και τις σπατάλες τους οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία - απειλούν τώρα και την αμερικάνικη οικονομία!
Καθώς ο εκβιασμός είναι χαρακτηριστικό των νταβατζήδων, από την όλη επιχείρηση δε θα μπορούσαν να λείπουν οι εφοπλιστές. Εκπρόσωπός τους λίγο έλειψε χτες να δηλώσει ότι οι ναυτεργάτες είναι χειρότεροι από τους δημόσιους υπάλληλους. Δε φτάνει που έχουν δουλειά, είναι και ακριβοπληρωμένοι.
Σου λέει - ο εφοπλιστής: Χτίζω τα βαπόρια μου στην Κίνα με κινέζικα μεροκάματα - ένα πιάτο ρύζι. Διακινούνται τα εμπορεύματα των εταιρειών που έχουν έδρα την Κίνα, με μισθούς Κίνας στο λιμάνι του Πειραιά (40 ευρώ μεικτά δίνει η «Cosco»), γιατί να πληρώνω μισθούς Ελλάδας στα πληρώματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου