Σελίδες

24 Νοε 2010

Απειλή το «νέο» ΝΑΤΟ


   H δήλωση του Γ. Παπανδρέου για τον καθοριστικό ρόλο του «νέου ΝΑΤΟ», στη λύση σύγχρονων προβλημάτων, είναι μια ακόμη απόδειξη πως η αστική εξουσία είναι αδίσταχτα αντιλαϊκή. 
Ο Ελληνας πρωθυπουργός ομολογεί κυνικά πως το ΝΑΤΟ και η εγκληματική αποστολή του, ως εχθρός των λαών, γίνεται το πιο χρήσιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος, στο δικαίωμα του λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης.
 Δείχνει ταυτόχρονα πως η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η προάσπιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης. Αυτά εννοεί ο πρωθυπουργός όταν λέει ότι «σήμερα χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ» για να αντιμετωπιστούν «οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες», αλλά και «οι ακραίες πολιτικές θέσεις - κινήματα ανά τον κόσμο». 
Αυτά, είναι ολοφάνερη απειλή κατά των λαών και του δικού μας. Η πάλη για την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ είναι συστατικό στοιχείο της γενικότερης πάλης ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό και αυξάνει την κερδοφορία των μονοπωλίων. Είναι συστατικό στοιχείο της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των στηριγμάτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου