Σελίδες

14 Νοε 2010

Τιμωρούν τους ανέργους για να μειωθεί η ... ανεργία



Με απίστευτης σκληρότητας μέτρα κατά των ανέργων η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει την ... ανεργία.
ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΟΥΛ, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του G20, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, δήλωσε: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: αν είστε σε θέση να εργάζεστε, τότε δεν αποτελεί πλέον επιλογή για σας μια ζωή που να εξαρτάται από επιδόματα»!
Από τη δήλωση (μνημείο κυνισμού) προκύπτει ότι υπεύθυνοι για την ανεργία είναι οι... άνεργοι, οι οποίοι επιλέγουν «μια ζωή που εξαρτάται από τα επιδόματα», αντί να εργάζονται.
ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ υπολογίζονται περίπου στα 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, όμως μόνο το 1,5 εκατομμύρια παίρνουν επίδομα ανεργίας. Το επίδομα ανεργίας είναι 65 στερλίνες, περίπου 75 ευρώ, την βδομάδα.
Μεταξύ των μέτρων που προωθεί η βρετανική κυβέρνηση είναι η απώλεια του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους που θα αρνηθούν προσφορά οποιασδήποτε εργασίας.

Το μέτρο αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως στην περίπτωση της άνεργης νοσοκόμας στη Δανία, ή της άνεργης δασκάλας στη Γερμανία που τους προσφέρθηκε θέση βοηθού σε οίκο ανοχής (!) και επειδή αρνήθηκαν έχασαν το επίδομα ανεργίας.
ΑΚΟΜΗ, το επίδομα ανεργίας μπορεί να μειωθεί ή να διακοπεί ακόμα και για 26 βδομάδες αν ένας άνεργος δεν είναι συνεπής στο ραντεβού του με το σύμβουλό του σε «εργατικό κέντρο». Σημειώνεται ότι «εργατικά κέντρα» ονομάζονται τα ιδιωτικά, ή δημόσια γραφεία «εύρεσης εργασίας» στα οποία πρέπει να παρουσιάζεται ο άνεργος ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να πείθει το «σύμβουλο» ότι συνεχίζει πράγματι να ψάχνει για δουλειά!
ΟΜΩΣ ΤΟ «ΑΚΡΟΝ ΑΩΤΟΝ» της πολιτικής της βρετανικής κυβέρνησης είναι η καθιέρωση της λεγόμενης «κοινωνικής εργασίας», όπου οι άνεργοι θα πρέπει να προσφέρουν 30 ώρες τη βδομάδα εργασία για κοινωνικούς σκοπούς, αν δε θέλουν να χάσουν το επίδομά τους. Μέτρο που δε διαφέρει πολύ από τα «τάγματα εργασίας» (Reichsarbeitsdienst) στη ναζιστική Γερμανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να «απορροφήσουν» ένα μέρος των εκατομμυρίων ανέργων στη δεκαετία του '30.
Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ πρωθυπουργός παρουσιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα τόνισε: «Αν οι άνθρωποι είναι σε θέση να εργάζονται και τους προτείνουν δουλειά θα πρέπει να την παίρνουν» και συμπλήρωσε ότι η σκλήρυνση των μέτρων σε συνδυασμό με το πρόγραμμα υποχρεωτικής εργασίας θα «ξαναφέρει τον κόσμο στην εργασία»!
Στο πλαίσιο της «κοινωνικής πολιτικής», η βρετανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει Λευκή Βίβλο όπου θα περιλαμβάνονται τα μέτρα «κατά» της ανεργίας όπως και οι περικοπές των επιδομάτων (οικογενειακό, ανεργίας, στέγασης κ.ά.) τα οποία θα συμπυκνωθούν σε ένα και μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου