Σελίδες

22 Νοε 2010

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ!


ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ COSCO ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΙΔΙΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ!
Η απαγόρευση του συνδικαλισμού, οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις που θα προσεγγίζουν τα Κινέζικα πρότυπα άρχισαν να εφαρμόζονται και στην Ελλάδα!
Έχουν εγκαινιαστεί από την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην προβλήτα των εμπορευματοκιβωτίων που ελέγχει η Κινέζικη εταιρεία!
Συγκεκριμένα η Cosco δεν δέχεται να συνομολογήσει για τους εκατοντάδες εργαζόμενους στην εταιρεία κανονισμό Εργασίας(!), δεν επιτρέπει την δημιουργία Σωματείου (!), δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Εργατικού Κέντρου (!), δεν πληρώνει υπερωρίες τις οποίες θεωρεί προσφορά στην εταιρεία, υποχρεώνει τους εργαζόμενους να υπογράφουν μεσαιωνικές ατομικές συμβάσεις, όσοι δουλεύουν εκ περιτροπής εργασία υπογράφουν συμβάσεις μιας μέρας (!) και όλοι παίρνουν μισθούς πείνας.
Η Κυβέρνηση, παρ’ ότι η Cosco παραβιάζει κατάφωρα ελληνική και ευρωπαϊκή εργατική νομοθεσία, παριστάνει τον ΚΙΝΕΖΟ και αντίθετα εκθειάζει την Κινέζικη παρουσία στη χώρα και τις νέες Κινέζικες «επενδύσεις» που καταφθάνουν!

Την ίδια ώρα επίσης η Τράπεζα Πειραιώς σκέφτεται να εφαρμόσει με έξυπνο τρόπο τις αντεργατικές προδιαγραφές της Κίνας.
Ενόψει συγχωνεύσεων και εξαγορών στον Τραπεζιτικό κλάδο, η Τράπεζα Πειραιώς είναι έτοιμη να προχωρήσει και η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ να συναινέσει, σε ένα τριετές σχέδιο «εθελούσιας εξόδου» όπου η Τράπεζα θα καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές και το 40% των απολαβών των εργαζομένων που θα «δεχθούν» να αποχωρήσουν για τρία χρόνια (40% τα δυο πρώτα, 50% τον τρίτο).
Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με ιδιόμορφες άλλα πραγματικές «απολύσεις» προς μελλοντική συνταξιοδότηση (θα δεχθούν το βάρος τα ταμεία;) οι οποίες επικαλύπτονται με «χρυσόσκονη»!
ΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΓΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΝΩΤΙΚΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ!
ΠΗΓΗ : ISKRA

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/11/10, 1:23 π.μ.

    Διλήμματα. Απειλές. Καταστροφολογία. Κινδυνολογία. Πατριδοκαπηλεία. Σενάρια αποσταθεροποίησης!
    Λόγος δημαγωγικός, πολιτικάντικος, λόγος αυτόκλητα «σωτηριολογικός» και ως εκ τούτου βαθύτατα λαϊκιστικός. Με μια λέξη: Χρεοκοπημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή