Σελίδες

14 Νοε 2010

Μπαράζ επιθέσεων κατά μεταναστών


Επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά μεταναστών σημειώθηκαν μέσα στην εβδομάδα στην πλατεία Αττικής. Δευτέρα βράδυ άτομα χρησιμοποιώντας και ανηλίκους, που πρωτύτερα όπλισαν με ρόπαλα και πέτρες, χτύπησαν πρόσφυγες. Την Τρίτη εφόρμησαν πάλι, κραυγάζοντας «λίγες μέρες σας έμειναν», ενώ ανάλογο περιστατικό είχαμε και το βράδυ της Πέμπτης.
Αυτή η κατάσταση είναι συνέπεια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, όπου «προσκυνούν» οι δυνάμεις οι ευρωμονόδρομου. Πολιτική που ελέω των ευρωενωσιακών Κανονισμών του Δουβλίνου στοιβάζει εξαθλιωμένους μετανάστες στο κέντρο, γενόμενοι αυτοί αργότερα έρμαιο κυκλωμάτων, ουσιαστικά ανενόχλητων από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Η υποβάθμιση περιοχών, όπως η πλατεία Αττικής, ο Αγ. Παντελεήμονας, ο Αγ. Λουκάς (με τον εγκλωβισμό εκεί εξαθλιωμένων και την έλλειψη βασικών υποδομών, για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές), εξυπηρετεί μεγάλα συμφέροντα που κερδοσκοπούν με τη γη, να αγοράσουν κοψοχρονιά ακίνητα για να θησαυρίσουν κατόπιν μέσω αναπλάσεων.
Μόνη, άμεσα εφαρμόσιμη λύση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, σύμφωνη με τα συμφέροντά τους, η πρόταση που παλεύουν οι ταξικές δυνάμεις: Ανοιχτοί οργανωμένοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας και φροντίδας για τους πρόσφυγες. Αναγνώριση πλήρων δικαιωμάτων για όσους ζουν κι εργάζονται με τις οικογένειές τους χρόνια στην Ελλάδα. Ρήξη, απειθαρχία, ανυπακοή στους Κανονισμούς της ΕΕ, χορήγηση πολιτικού ασύλου ή/και ταξιδιωτικών εγγράφων στους εγκλωβισμένους μετανάστες, προκειμένου ελεύθερα να ταξιδέψουν όπου αλλού στην ΕΕ θέλουν, κάτι που τώρα τους απαγορεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου