Σελίδες

9 Νοε 2010

Να πεισμώσει ο λαός!


   Με 1.200.000 λιγότερες ψήφους απ' ό,τι πήρε πριν έναν ακριβώς χρόνο βγήκε το ΠΑΣΟΚ από τις κάλπες των προχτεσινών εκλογών για την τοπική διοίκηση.
 Και, μάλιστα, δεν πρόκειται για απώλεια που τροφοδοτεί το δικομματισμό, αφού ο έτερος του δικομματισμού, η ΝΔ, δεν καρπώνεται από τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ, αλλά χάνει και εκείνη 550.000 ψήφους σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2009. 
Και φέρνοντας ένα τέτοιο αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ, βγήκε και είπε το βράδυ των εκλογών ότι επιβεβαιώνεται η πολιτική της κυβέρνησης και ότι θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή πολιτική τους. Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο λαός θέλει άλλη πολιτική και ότι η ΝΔ είναι αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική, λες και ο λαός τρώει κουτόχορτο, λες και δεν καταψήφισε και τη ΝΔ. Πράγματι, μοιάζει οξύμωρο, μοιάζει να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα. Δεν είναι όμως έτσι.
   Ειδικά το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει, κατάμουτρα βέβαια, το λαό, υποτιμά τη νοημοσύνη του όταν του λέει «ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεσαι, συνεχίζουμε στην ίδια ρότα»! Ταυτόχρονα, όμως, απευθύνεται στο κεφάλαιο και του λέει ότι ακόμα «αντέχει», ότι είναι σε θέση να συνεχίσει να υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εκτιμά, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ ότι παρά το αρνητικό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα των εκλογών, είναι σε θέση να εγγυηθεί τη συνέχεια της βάρβαρης αντιλαϊκής επέλασης.
   Ακόμα - ακόμα και το σενάριο των πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που οι τοπικές εκλογές έφερναν πολύ χαμηλά το ΠΑΣΟΚ, που διοχετεύτηκε την προηγούμενη βδομάδα, δεν είναι πράξη πολιτικού ηρωισμού ούτε είναι σενάριο κρίσης της κατάστασης με γνώμονα τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι εκτίμηση της κατάστασης με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου: Αν το ΠΑΣΟΚ έχανε ή χάσει τόσο ώστε να μην μπορεί να περάσει με τη σχετική ευκολία του προηγούμενου έτους τα νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων που περιμένουν έτοιμα στα συρτάρια, τότε η πλουτοκρατία θα αναγκαζόταν να αναζητήσει έναν άλλο ή ένα σχετικά ανανεωμένο κυβερνητικό σχηματισμό για να κάνει αυτή τη δουλειά. Τη δουλειά του κεφαλαίου: Να τσακίζει το λαό. Εδώ κολλάνε και τα σενάρια και οι προτάσεις «ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού», στις οποίες πρόθυμα παίζουν τα άλλα κόμματα - στηρίγματα του συστήματος.
   Να, λοιπόν, γιατί ο λαός πρέπει να πεισμώσει. Οταν κάνει ένα πρώτο βήμα απεγκλωβισμού και καταδίκης της πολιτικής που τον πνίγει και του λένε ...σ' ευχαριστούμε, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο επιθετικά να σε χτυπάμε, πρέπει να τσαντιστεί. Το βήμα που έκανε ο λαός σε αυτές τις εκλογές με την ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που συγκρότησε και στήριξε το ΚΚΕ, πρέπει να το συνεχίσει και να το πάει ακόμα παραπέρα. Τις χιλιάδες ψήφους καταδίκης αυτής της πολιτικής που μετρήσαμε στις κάλπες των εκλογών την πρώτη Κυριακή πρέπει να τις μετρήσουμε πολλαπλάσιες στο δεύτερο γύρο, στις βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές έρθουν, αλλά κυρίως πρέπει η καταδίκη να μετουσιωθεί σε μαχητική πολιτική δράση, οργάνωση και συσπείρωση στο κίνημα.

Γιάννα ΣΤΡΕΒΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου