Σελίδες

3 Νοε 2010

Η ΦΙΕΣΤΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ...

Ανοιχτή επιστολή - κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Γιάννενα
Με συγκεντρώσεις και φιέστες, στις οποίες συμμετείχαν υπουργοί, υποψήφιοι αιρετοί στην περιοχή και άλλα στελέχη της τοπικής διοίκησης, συνδικαλιστικών και αγροτικών οργανώσεων, η κυβέρνηση, με πρώτο βιολί τον πρωθυπουργό που βρέθηκε χτες στα Γιάννενα, προσπάθησαν να λανσάρουν μια μαγική εικόνα για την Ηπειρο και τις προοπτικές της, με στόχο να αποτρέψουν να εκφραστεί στην κάλπη η λαϊκή αγανάκτηση για τη βαθιά αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Αυτήν ακριβώς τη σκληρή πραγματικότητα, που ο λαός της Ηπείρου βιώνει χρόνια τώρα στο πετσί του, αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση», σε ανοιχτή επιστολή, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η ανεργία, σημειώνει, στο νομό Ιωαννίνων και στην Ηπειρο είναι στο 30%, οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι είναι χιλιάδες. Οι αυτοαπασχολούμενοι (έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες) υπερχρεωμένοι οδηγούνται με γρήγορους ρυθμούς στο κλείσιμο των καταστημάτων τους. Δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίστηκαν εξαιτίας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που συναποφασίσατε στην ΕΕ. Τώρα ετοιμάζετε να ξεπουλήσετε και την ΔΩΔΩΝΗ στους ιδιώτες μετά τις εκλογές.
Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα ιατρεία του ΙΚΑ, το ΕΚΑΒ, στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Ελλείψεις σε εξοπλισμό και υλικά. Στα σχολεία και στο πανεπιστήμιο πετσοκόπηκαν οι χρηματοδοτήσεις κατά 30-40%. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται νέα χαράτσι για το λαό μας με τα 14 διόδια που θα μπουν στην Εγνατία Οδό. Οι ορεινοί όγκοι της περιοχής μας, τα παράλια, ο ορυκτός πλούτος παραδίνονται σε επιχειρηματίες για κερδοσκοπική εκμετάλλευση με τον Καλλικράτη.
Για όλα τα παραπάνω, έχετε υποχρέωση να λογοδοτήσετε και πρέπει να απολογηθείτε γιατί και εσείς και η κυβέρνησή σας είστε υπεύθυνοι γι' αυτήν την κατάσταση. Ο λαός των Ιωαννίνων, συνολικά της Ηπείρου, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, η νεολαία στις εκλογές θα καταδικάσουν τους υποψήφιους που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δε θα λυπηθούν κόπους και θυσίες για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου