Σελίδες

9 Νοε 2010

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ


Η δυσαρέσκεια πυροδοτεί νέες διεργασίες
Δυσαρέσκεια και προβληματισμός επικρατεί στην Κουμουνδούρου από το βράδυ της Κυριακής, καθώς το αποτέλεσμα διέψευσε τις προσδοκίες τους για την υποτιθέμενη δυναμική της συνάντησης «της ριζοσπαστικής αριστεράς με δυνάμεις απ' το σοσιαλιστικό χώρο». Συνολικά, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πανελλαδικά απώλεια ψήφων που αγγίζει τις 80.000 σε σχέση με τις βουλευτικές του 2009.
Στον απόηχο του αποτελέσματος δεν αποκλείεται να επιταχυνθούν εσωκομματικές εξελίξεις, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θυμίζουν ότι η επιλογή του Αλ. Μητρόπουλου είχε συναντήσει τη διαφωνία ενός μεγάλου τμήματος του ΣΥΝ, που θεωρεί τον εαυτό του δικαιωμένο. Στο παρασκήνιο ήδη εκδηλώνονται πιέσεις προς την ηγεσία για πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αποκατάστασης των σχέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Χτες, ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ «ΝΕΤ») δήλωσε ότι ο ΣΥΝ «πλήρωσε το τίμημα των διαιρέσεων, των αρχηγισμών και των παραγοντισμών».Συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος της αριστεράς δεν επικρότησε αυτή τη λογική, "βάζω το εγώ πάνω από το εμείς"» του Αλ. Αλαβάνου. Ωστόσο, υπεραμύνθηκε της συνέχισης της προσπάθειας συνεργασίας με δυνάμεις προερχόμενες απ' το ΠΑΣΟΚ και δείχνοντας ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σαν κομμάτι του αστικού πολιτικού συστήματος, παρατήρησε ότι, αν ο ΣΥΝ, η «Δημοκρατική Αριστερά» και ο Αλ. Αλαβάνος υποστήριζαν μια κοινή υποψηφιότητα, αυτή ενδεχομένως θα ξεπερνούσε τον υποψήφιο που στήριξε το ΚΚΕ στην περιφέρεια Αττικής, τον Θ. Παφίλη.
«Αναλαμβάνω την ευθύνη» για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε χτες ο Αλ. Αλαβάνος, το επιτελείο του οποίου αποτιμά την εκλογική μάχη και το αποτέλεσμά της που δεν ευνοεί σχέδια που υπήρχαν για συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις θα ληφθούν, όπως λένε, εν ευθέτω χρόνω κι αφού ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου