Σελίδες

13 Νοε 2010

Οι πόρνες των 1,30 ευρώ*


Πρόεδρε φύγε. Πρόεδρε έλα. Πρόεδρε γ..σέ τους τα πέταλα!
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη αναλαμβάνει το ρόλο καθοδηγητή-τροχονόμου της εξουσίας, στης οποίας τα μεταξωτά (πλην θεοβρώμικα) βρακιά κατοικοεδρεύει για δεκαετίες και ανεξαρτήτως κυβέρνησης. Πόσο μάλλον σήμερα, σε στριμόκωλες οικονομικές εποχές και με την καθημερινή εκτόξευση εργαζομένων από πόρτες, παράθυρα και ταράτσες της Λαδά. Σε ένα κρεσέντο γκεμπελισμού τα «Νέα» θυμήθηκαν το «βρώμικο ‘89» και έστησαν μία δίκη προθέσεων, δίκασαν και καταδίκασαν τον προαιώνιο «εχθρό της δημοκρατίας» τους. Όμως το πρόβλημα μου δεν είναι η Εγκληματική Οργάνωση Ψυχάρη, αλλά οι υποψήφιοι άνεργοι που πυροβολούν το πόδι τους κατόπιν εντολών της διεύθυνσης.

6 Αυγούστου 1965: «Παπανδρέου παραιτήσου!»

Φθινόπωρο 1965: Οργισμένοι ψηφοφόροι του Γεωργίου Παπανδρέου καίνε φύλλα των Νέων και του Βήματος έξω από τα γραφεία της Χρ. Λαδά, για το ρόλο του Χρ. Λαμπράκη στην ιουλιανή αποστασία.
18 Σεπτεμβρίου 2007: «Παπανδρέου παραιτήσου!»
Φθινόπωρο 2007: Οργισμένοι υποστηρικτές του ΓΑΠ καλούν σε μποϊκοτάρισμα των εφημερίδων του ΔΟΛ από τη βάση του ΠΑΣΟΚ, για το βρώμικο ρόλο τους στην επερχόμενη μονομαχία Βενιζέλου-Παπανδρέου.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κωμωδία, αλλά οι αμετανόητοι κομπάρσοι της αρνούνται να κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη.

1965. Αριστερά, ο Χρ. Λαμπράκης "ανηφορίζει" στο Καστρί για να πείσει τον Γ. Παπανδρέου να κάνει πίσω απέναντι στο παλάτι. Δεξιά, οπαδοί της ΕΚ καίνε φύλλα των Νέων έξω από τα γραφεία του ΔΟΛ.

Πορνοβοσκοί

Δεν πρόκειται να αναλύσω περαιτέρω το ρόλο του Δ.Ο.Λ. στην κυβερνητική αντιλαϊκή (και όχι αντικομμουνιστική) και εγκληματική προπαγάνδα. Δε θα σταθώ στο γελοίο δίλημμα «δεξιά-αντιδεξιά» που τίθεται στο τραπέζι από ανθρώπους που συμμαχούν στην τοπική αυτοδιοίκηση ανοικτά με το Λα.Ο.Σ. για να στηρίξουν δεξιούς Ο.Φ.Α. (Όπου Φυσά ο Άνεμος) υποψηφίους. Δε με ενδιαφέρουν καν τα κουβελικά απολειφάδια που ομονοούν με κραυγές στο γνωστό ανιστόρητο πασοκικό παιχνίδι διλημματικών εντυπώσεων, αποκαλύπτοντας μόνο, εκτός από το ρόλο τής κυβερνητικής παραδουλεύτρας, τη γύμνια και την εκκωφαντική σιωπή τους όλους τους προηγούμενους μήνες. Ούτε οι σημιτικοί δεινόσαυροι (π.χ. Στ. Θεοδωράκης και κομπανία) που δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη την εκσυγχρονιστική συντριβή, αναζητώντας στην Αριστερά όλους τους «εχθρούς της Ελλάδας» (όταν το «Κλικ» και το «Νίτρο» σου έχει κάψει τη φλάντζα δεν έχεις ελπίδα ούτως ή άλλως). Ούτε μία αράδα δε θα χαρίσω στους αμετανόητους και ανεγκέφαλους πασόκους, που σήμερα κραδαίνουν τις φυλλάδες του Δ.Ο.Λ. ως Ευαγγέλιο, τη στιγμή που πριν από δύο χρόνια έκαναν «αντιλαμπρακικές εκστρατείες» για το ρόλο του ομίλου στη στήριξη του Βενιζέλου με ελεϊνά δημοσιεύματα κατά του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτοί είναι πιο φαιδροί και από δέκα Πεταλωτήδες. Ούτως ή άλλως, δεν είμαστε πρόβατα για να μας δίνει εντολές το Α ή Β κόμμα για τον ποιον θα ψηφίσουμε και ποιον θα μαυρίσουμε στο δήμο και την περιφέρειά μας. Αλλά ούτε ραγιάδες για να φοβηθούμε τις κραυγές του δεσμοφύλακα μας.
Θα επιμείνω στο ρόλο των καθημερινών γραφιάδων που συμμετέχουν ενεργά σε αυτό το έγκλημα. Που πυροβολούν τον εαυτό τους, μήπως γλυτώσουν (ποιος ξέρει για πόσο ακόμη, μπορεί λίγες μέρες, μπορεί λίγες ώρες) από τη μοίρα των απολυμένων συναδέλφων τους. Αυτών των λακέδων που αύριο μεθαύριο θα καλούν σε εκστρατείες αλληλεγγύης τις κοινωνικές ομάδες, τις οποίες εκείνοι συκοφαντούσαν με τις πένες τους τόσο καιρό.
Δεν αναφέρομαι σε Καψήδες και Πρετεντέρηδες. Αυτοί δεν είναι καν δημοσιογράφοι, παρά καλοπληρωμένα στελέχη του προπαγανδιστικού μηχανισμού και της διαπλοκής. Αυτοί έχουν δεμένο το γάιδαρό τους, σύντροφοι εργαζόμενοι στα «Νέα» και το «Βήμα». Το πολύ πολύ να κινδυνέψουν από κανένα αδέσποτο γιαούρτι ή κανένα ιπτάμενο αβγό. Το πολύ πολύ να θρηνήσουν ένα λεκιασμένο Αρμάνι. Αναφέρομαι στο δημοσιογράφο του δρόμου ή και του γραφείου που για 800 ευρώ βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη γκεμπελική προπαγάνδα. Μία προπαγάνδα που στρέφεται εναντίον του, κι όμως, αυτός πατά τη σκανδάλη, γιατί πρέπει να «θρέψει την οικογένειά του» (κι ας τη σκοτώνει με την εργασία του).

Ψυχάρης, Μεμής, Πεταλωτής, Ραγκούσης σε... γεύμα εργασίας. Ποιος δίνει σε ποιον εντολές;

Πόρνες στον προθάλαμο του ΟΑΕΔ

Πριν δύο μήνες ο Δ.Ο.Λ. αποφάσισε να βάλει λουκέτο στον εκδοτικό οίκο «Ελληνικά Γράμματα», μετά από 53 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, πετώντας στο δρόμο σχεδόν 100 εργαζόμενους. Είναι γνωστό ότι όλος ο όμιλος βρίσκεται σε μαύρα οικονομικά χάλια και ότι ο επικεφαλής μεγαλομέτοχος Στ. Ψυχάρης, ο οποίος σημειωτέον αγόρασε πρόσφατα ποσοστό της τράπεζας FPMG, μετά το θάνατο του Λαμπράκη, έδειξε με όλους τους τρόπους ότι θεωρεί τους εργαζόμενους στον όμιλο ως περιττό βάρος. Πριν από ένα μήνα, ο Παντ. Καψής εισβάλλει στα γραφεία της σύνταξης του Βήματος για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε απεργία της ΕΣΗΕΑ. Και αυτοί δέχονται να στήσουν διπλές κάλπες, προκειμένου να διασπάσουν το κάλεσμα του συνδικαλιστικού τους φορέα. Ακόμη και αυτοί οι φαιδροί απολογητές της εκάστοτε εξουσίας στην ΕΣΗΕΑ, τα βρίσκουν μπαστούνια από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε ΔΟΛ και Πήγασο, μία από τις ελάχιστες φορές που επιχειρούν να κινητοποιήσουν (έστω για τα μάτια του κόσμου) το σύνολο των δημοσιογράφων απέναντι στο εργασιακό πογκρόμ των καναλαρχών και εφημεριδάδων της κρατικοδίαιτης διαπλοκής.
Αφού λοιπόν εθελοντικά συμμετέχετε σε ελεϊνά, ανιστόρητα και βαθύτατα υβριστικά διλήμματα, σας επιστρέφουμε το ίδιο ακριβώς φύλλο της τράπουλας. Σύντροφοι και συνάδελφοι δημοσιογράφοι, εθελοντές πόρνες των αφεντικών σας και αυριανοί θαμώνες των γκισέ του ΟΑΕΔ, ή μαζί μας ή εναντίον μας! Να θυμάστε πολύ καλά ότι όταν βάζετε την υπογραφή σας σε ναζιστικού τύπου προπαγανδιστικά λασπογραφήματα, καρφώνετε ένα ακόμη καρφί στην κάσα του λειτουργήματός σας. Κι όταν θα σας θάψουν δύο μέτρα κάτω από τη γη, αυτοί ακριβώς που σήμερα γλείφετε προκειμένου να σας εξασφαλίσουν ένα κακοπληρωμένο και αβέβαιο αύριο (αλλά όχι μεθαύριο), θα κραυγάζετε με το λίγο αέρα που θα σας απομένει από κάποιο να σας ξεθάψει.
Μαντέψτε ποιος είναι αυτός ο κάποιος.
Εκείνος που σήμερα είναι άνεργος.
Εκείνος που σήμερα τρώει τις σόλες του και τα πνευμόνια του στους δρόμους για να διαδηλώσει υπέρ των δικών σας συμφερόντων.
Εκείνος που δεν ανέχεται τον μπαμπούλα της εξουσίας κι ας κάνει τη μοναχική του πορεία τόσα χρόνια απέναντι στην καταστροφική παραζάλη της μικροαστικής ευδαιμονίας και του ευρωφασιστικού τσίρκου.
Εκείνος που σήμερα συμμετέχει ολόψυχα σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης των συναδέλφων σας απολυμένων των «Ελληνικών Γραμμάτων».
Αν μας πυροβολήσετε σήμερα, αύριο μπορεί και να μη ζούμε καν για να σας στηρίξουμε, ακόμη κι αν θέλαμε να ξεχάσουμε τον εκτελεστή μας. Βάλτε λοιπόν το λιγοστό σας μυαλουδάκι να δουλέψει!
(*) Τόσο κοστίζουν καθημερινά μερικές δεκάδες γραμμάρια κίτρινης λάσπης μίας φυλλάδας του Δ.Ο.Λ.

καποια συμπληρωματικα στοχεια για το πως στηθηκε η παντοκρατορια του “συγκροτηματος” εν μεσω της ναζιστικης κατοχης θα ηταν χρησιμα…τα παραθετω λοιπον δανεισμενα απο το σαιτ “βαθυ κοκκινο”":
….η δραστηριότητα του συγκροτήματος Λαμπράκη όταν τα στρατεύματα του άξονα είχαν καταλάβει την Ελλάδα ήταν να τυπώνει όλα τα έντυπα/βιβλία/προκυρήξεις των Ναζί που χρησιμοποιούσαν στα Βαλκάνια και τη… Μέση Ανατολή. Τα κονομούσε χοντρά και με τα έντυπα που διέθετε έγραφε εγκώμια για τους κατακτητές.
Οποιος ρίξει μια ματιά στο ιστορικό περιοδικό «ΤΟΤΕ» -τεύχος Σεπτέμβρη, Οκτώβρη 2008- θα μείνει έκπληκτος από τις «αποδώσεις» αυτού του εκδοτικού συγκροτήματος.
-Μαζί με την ημικρατική Γερμανική εταιρία ”Μούντους”, που υπάγονταν στο Υπουργείο Προπαγάνδας του Γκέμπελς, ίδρυσαν κοινή εταιρία (51% οι Γερμανοί,49% ο ΔΟΛ).
-Στα τυπογραφεία του ΔΟΛ τυπώνονταν όλα τα προπαγανδιστικά φυλλάδια των ναζί στην Αραβική γλώσσα που προορίζονταν για την Μέση Ανατολή.
-Επί Κατοχής το Συγκρότημα Λαμπράκη ξεπλήρωσε δάνεια που είχε πάρει επί Βενιζέλου αλλά και επί Μεταξά, με πληθωριστικές κατοχικές δραχμές, δηλαδή αέρα κοπανιστό.
-Μετά την Απελευθέρωση τα Αθηναϊκά Νέα και το Ελεύθερον Βήμα έκλεισαν βάση σχετικού Νόμου για τα έντυπα που συνεργάστηκαν με τις Κατοχικές Αρχές και μάλιστα κατασχέθηκαν ως ανήκοντες σε γερμανικά συμφέροντα!
-Τελικά μέσα την δίνη του Εμφυλίου παίρνουν άδεια να επανακυκλοφορήσουν, αλλά ως ΝΕΑ -σκέτο- και ως ΒΗΜΑ- σκέτο.
-Ο Δημήτρης Λαμπράκης λίγο πριν την Απελευθέρωση καταφεύγει στη Μέση Ανατολή προκειμένου να λάβει δάφνες αντιστασιακού, μόνο που οι Άγγλοι δεν τσιμπάνε και τον κλείνουν στην φυλακή!

1 σχόλιο:

  1. Φίλε καλώς σε βρίσκω!
    Εξαιρετική ανάρτηση, εξαιρετικό το blog!
    Σε γνωρίζω μέσω κοινών μας φίλων και νοιώθω ήδη οικεία στο σπίτι σου! :))
    Θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή