Σελίδες

14 Οκτ 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


Ο Γ. Σγουρός, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ στην Αττική, τιμήθηκε με ολόκληρο τρισέλιδο αφιέρωμα στα «ΝΕΑ» του περασμένου Σαββάτου. Πώς και τι λέει στις περιοδείες του. Π.χ. στις διαμαρτυρίες ενός συνταξιούχου για τα μέτρα της κυβέρνησης ότι «εγώ είμαι εδώ για να μαζεύω τα σκουπίδια μαζί με τον δήμαρχο» κι ότι πρέπει «οι πολίτες να καταλάβουν ότι είναι αυτοδιοικητικές εκλογές αυτές». Αποσιωπά ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει πως το εκλογικό αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στην Ελλάδα θα μετρήσει και στην ΕΕ. Οτι οι εκλογές αυτές έχουν πολιτικό χαρακτήρα καθώς δήμοι και περιφέρειες αποτελούν θεσμούς του κράτους των μονοπωλίων, οι αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν την προώθηση σε τοπικό επίπεδο της στρατηγικής υπέρ του κεφαλαίου, κατεύθυνση που εξυπηρετεί ο «Καλλικράτης» (τον οποίο στηρίζει ο Σγουρός). Οτι δήμοι και περιφέρειες καλούνται να στηρίξουν την καπιταλιστική κερδοφορία σε Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία, να διαχειριστούν αναπτυξιακά σχέδια υπέρ του κεφαλαίου, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, να προωθήσουν τα σχέδια επιχειρηματικής αξιοποίησης φιλέτων γης. Κατευθύνσεις όπου πρέπει να εναντιωθούν οι εργαζόμενοι. Αξιομνημόνευτη και η εξής απάντηση Σγουρού στις διαμαρτυρίες για το Μνημόνιο: «Εχετε δίκιο. Οργή λαού, φωνή Θεού. Και εγώ ως εργαζόμενος είμαι κατά του Μνημονίου, πού θα βρίσκαμε όμως τα λεφτά; Δεν υπήρχε άλλη λύση».
***
Ο Α. Γεωργιάδης, υποψήφιος του ΛΑ.Ο.Σ. για την Περιφέρεια Αττικής, που υπερψήφισε το Μνημόνιο,
στην εφημερίδα «Ελεύθερος» είπε ότι «το σιχαίνεται». Ψέμα και κοροϊδία δηλαδή. Σε διαφημίσεις του λέει: «Ας σώσουμε το ελληνικό εμπόριο» και τη «δέσμευσή» του για «άμεση πάταξη του παρεμπορίου έως την 30/6/2011». Δε μιλά για το γεγονός ότι τα εμπορεύματα του παρεμπορίου εισάγονται νόμιμα από μεγάλες εταιρείες. Κυνηγά τους μετανάστες και τους άνεργους, που, πέφτοντας στην εξαθλίωση, γίνονται θύματα άγριας εκμετάλλευσης αυτών των νόμιμων εισαγωγέων μήπως καταφέρουν και βγάλουν ένα πιάτο φαΐ για την οικογένεια. Αποκρύπτει λοιπόν ότι πίσω από κινέζικα μαγαζιά κι αλλοδαπούς μικροπωλητές υπάρχουν τεράστιες εισαγωγικές και μεταφορικές επιχειρήσεις, αλλά αυτές θέλει να ενισχύσει ο Α. Γεωργιάδης. Αποσιωπά ότι το «νόμιμο» καπιταλιστικό ελληνικό εμπόριο αλληλοσυμπληρώνεται με το λεγόμενο παράνομο, κεφάλαια και εμπορεύματα εισρέουν από τη μία στην άλλη, «ξεπλένονται» και επανεπενδύονται. Αποπροσανατολίζει ότι για την αναδουλειά ευθύνονται κυρίως οι «παράνομοι» μικροπωλητές. Ο εύκολος στόχος για να μη θιγεί η κυριαρχία των μεγαλοεισαγωγέων και των εμπορικών αλυσίδων που καθημερινά απορροφούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του τζίρου, συγχρόνως απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές, προνόμια και επιδοτήσεις.
***
Ο Α. Μητρόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΝ κατά την παρουσίαση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών του, δήλωσε σχετικά με το β' γύρο των εκλογών τα εξής: «Στην απίθανη περίπτωση που δε θα είμαστε στο β' γύρο, θα αφήσουμε τους πολίτες να κρίνουν ποιον θα ψηφίσουν αν και βεβαίως εμείς θα τους κατευθύνουμε σε εκείνες τις επιλογές που θα δείχνουν την κατεύθυνση της αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου». ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Μπορεί να λέει βεβαίως για «ΠΑΣΟΚ της 3 του Σεπτέμβρη», αλλά η ουσία είναι ότι ένα είναι το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου