Σελίδες

15 Οκτ 2010

ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ


   Η προπαγάνδα των «ρετιρέ», σε εκσυγχρονισμένη εκδοχή, γνωρίζει δόξες από προχτές το βράδυ. Η κυβέρνηση, δίνοντας στη δημοσιότητα λίστα με τις 11 «πλέον ζημιογόνες ΔΕΚΟ», πάτησε το διακόπτη για να τεθεί σε λειτουργία ο προπαγανδιστικός της μηχανισμός που ανέλαβε να προετοιμάσει το έδαφος για ένα έγκλημα που έχει προαναγγελθεί εδώ και μια εικοσαετία - απ' όταν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ έβαζαν φαρδιές-πλατιές τις υπογραφές τους κάτω απ' τη Συνθήκη του Μάαστριχτ -, την πλήρη ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους σ' αυτές και για το σύνολο του ελληνικού λαού. Η άθλια αυτή προπαγάνδα προσπαθεί να μετακυλήσει ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων στις πλάτες των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ, τους οποίους παρουσιάζουν σαν υψηλόμισθους, τσουβαλιάζοντας τους μισθούς τους με τις παχυλές απολαβές μιας δράκας στελεχών. Και ταυτόχρονα επιδιώκουν να στρέψουν τμήματα άλλων εργαζομένων κατά των εργαζομένων των πρώην ΔΕΚΟ.
   Λένε στο λαό ότι αυτοί ευθύνονται για τις ζημιές, άρα και για τη διόγκωση του ελλείμματος που θα επιφέρει πρόσθετα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα. Καλλιεργούν μεθοδικά το έδαφος για να περάσουν αβρόχοις ποσί το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων σ' αυτές, η παραπέρα υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με αύξηση της τιμής τους και η πλήρης παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο που καραδοκεί. Είναι όμως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που έθεσαν, με την πολιτική που ακολούθησαν χρόνια, τις ΔΕΚΟ στην υπηρεσία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που έκαναν επιστήμη την εξαγορά συνειδήσεων και απογείωσαν το «ρουσφέτι». Είναι η πολιτική τους που καλλιέργησε τη διαφθορά και τσάκισε το συνδικαλιστικό κίνημα σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά τους στελέχη. Τα έργα και οι ημέρες τους αντανακλώνται στη σημερινή κατάσταση των πρώην ΔΕΚΟ. Οχι των εργαζομένων σ' αυτές. Οχι του λαού.
   Η κυβέρνηση και η ΝΔ κρύβουν ότι η πλήρης ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ αποτελεί δέσμευση στο Μάαστριχτ και αποσκοπεί στην ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Αυτά και μόνο θα ωφεληθούν, καθώς η μεταφορά των χρεών των πρώην ΔΕΚΟ στον κρατικό προϋπολογισμό θα τους τις παραδώσει «καθαρές», επιτρέποντας συγχρόνως στην κυβέρνηση να δικαιολογήσει πρόσθετα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους. Ευθύνες έχει και ο ΣΥΝ, όχι απλά γιατί ψήφισε τη Συνθήκη αυτή, αλλά και γιατί την περίοδο που προκρινόταν η μετοχοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ έβαζε πλάτες, αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους με τον ισχυρισμό ότι δεν τρέχει τίποτα αφού η πλειοψηφία των μετοχών μένει στα χέρια του δημοσίου.
   Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να περάσουν οι τωρινοί σχεδιασμοί αλλά ούτε και να ανέχεται το «δημόσιο», όπως το διαμόρφωσε η ασκούμενη πολιτική, αφού αυτό κάθε άλλο παρά υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Αν δεν αντιδράσει, αύριο θα μετρά περισσότερους ανέργους, ακριβότερες υπηρεσίες, γιατί η επίθεση σε ένα τμήμα των εργαζομένων είναι ο προάγγελος επίθεσης στο σύνολο των εργαζομένων και του λαού. Σήμερα είναι ανάγκη να τεθεί στο επίκεντρο της πάλης το ζήτημα της κοινωνικοποίησης στρατηγικών τομέων της οικονομίας, της ανάπτυξής τους με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα, το ζήτημα της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Στο χέρι του είναι να διαμορφώσει τους συσχετισμούς υπέρ της λαϊκής συμμαχίας που θα ανοίξει με την πάλη της αυτή την προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου