Σελίδες

8 Οκτ 2010

ΝΙΚΑΙΑ


Απροκάλυπτη κυβερνητική παρέμβαση
Δέσμευσαν το ταμείο του δήμου για να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «οργανωμένη επιχείρηση» που έχουν στήσει οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Νίκαιας, ενόψει των εκλογών, για να συκοφαντηθεί η αγωνιστική δημοτική αρχή του κομμουνιστή δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου - η μόνη που έχει μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους - και να ανακοπεί η αυξανόμενη επιρροή του συνδυασμού του ΚΚΕ στον Πειραιά. Το έδαφος για την υλοποίηση των σχεδιασμών αυτών έχει αναλάβει να «στρώσει» για λογαριασμό της κυβέρνησης η ΠΑΣΚΕ που πλειοψηφεί στη διοίκηση του Συλλόγου των εργαζομένων του δήμου. Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να φέρει σε πέρας την «αποστολή» της, κρατάει δεσμευμένο λογαριασμό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που αφορά τη μισθοδοσία του συνόλου των εργαζομένων του δήμου. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι όχι μόνο να «κλείνουν» σήμερα ήδη μία βδομάδα απλήρωτοι, αλλά είναι και άγνωστο πότε θα τους καταβληθούν οι μισθοί!
Σωρό από ερωτήματα προκαλεί και η προχτεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να απορρίψει την αίτηση της δημοτικής αρχής για την άμεση αποδέσμευση των λογαριασμών, ώστε να πάρουν τα λεφτά τους οι εργαζόμενοι. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί να αποφανθεί και όρισε τακτική δικάσιμο για τις 12 Δεκέμβρη (!) ώστε να αποφασίσει οριστικά. Ωστόσο, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι του δήμου μέχρι τότε δε θα «δουν» φράγκο από τα δεδουλευμένα τους!

Η ΠΑΣΚΕ έχει μπλοκάρει το λογαριασμό μισθοδοσίας από τις 30 Σεπτέμβρη. Την ίδια μέρα είχε στείλει και δικαστικό κλητήρα στο Δημαρχείο προκειμένου να κατασχέσει περιουσιακά κινητά και ακίνητα στοιχεία του δήμου. Η κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη, που έχει «στήσει» αυτή την κατάσταση στο Δήμο της Νίκαιας, παίζει με τη μισθοδοσία του συνόλου των εργαζομένων, προβάλλοντας ως πρόσχημα ότι μια μικρή ομάδα υπαλλήλων δεν έχουν πάρει κάποιο ειδικό επίδομα!
Για την ακρίβεια, ένα ειδικό επίδομα που αφορά το ένα δέκατο των εργαζομένων του δήμου - εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα - το οποίο μάλιστα κέρδισαν δικαστικά το 2007 με τη συμπαράσταση του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου και ενώ είναι δεδομένη η απόφαση του δημάρχου - παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό του δήμου από την αντιλαϊκή πολιτική - το επίδομα αυτό να καταβληθεί. Η ίδια παράταξη, από την άλλη, υπονομεύει απροκάλυπτα κάθε αγωνιστική κινητοποίηση του δήμου για να δοθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει, ενώ δεν έχει βγάλει λέξη για το πετσόκομμα των μισθών, των επιδομάτων, συνολικά των αποδοχών των εργαζομένων από τα βάρβαρα κυβερνητικά αντιλαϊκά μέτρα.
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Νίκαιας επισημαίνει ότι «σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκεται η μισθοδοσία των εργαζομένων» με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων. Επισημαίνει ότι η κατάσταση αυτή «είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων μεθοδεύσεων» της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του σωματείου «που επιλέγει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να εμποδίσει τη μισθοδοσία και άρα την εύρυθμη λειτουργία του δήμου».
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος επισημαίνει: «Οπως όλα δείχνουν, οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ, με πρωτεργάτη την ΠΑΣΚΕ, δουλεύουν στο "φουλ" για να σκύψει η Νίκαια το "κεφάλι". Να πάψει να έχει αγωνιστική δημοτική αρχή, να έχει δήμαρχο κομμουνιστή. Οι εργαζόμενοι του δήμου και ολόκληρης της πόλης μπορούν να βγάλουν πολύ σημαντικά συμπεράσματα από αυτές τις εξελίξεις. Ο Δήμος Νίκαιας έχει μπει στο "στόχαστρο" γιατί είναι αυτός που έδωσε σκληρές μάχες μαζί με όλους τους εργαζόμενους και κατάφερε να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους. Γιατί είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Τώρα με τα όσα προωθούν με τον "Καλλικράτη", μια τέτοια δημοτική αρχή είναι εμπόδιο και πρέπει να βγει από τη μέση. Δεν θα τους περάσει, θα πάρουν από τους εργαζόμενους και το λαό της Νίκαιας την απάντηση που πρέπει. Επίσης θα στείλουμε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τα κόμματα της Βουλής, απαιτώντας να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Δήμο Νίκαιας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου