Σελίδες

6 Οκτ 2010

Η λαϊκή πάλη να το κάνει κουρελόχαρτο


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για το αντιδραστικό ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ,σε ανακοίνωση για το αντιδραστικό ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζει:
«Το αντιδραστικό ψήφισμα που επικύρωσε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποτελεί πρoκλητική, επικίνδυνη ενέργεια που υπηρετεί τη φιλοδοξία των μονοπωλίων να αλυσοδέσουν τους λαούς της Ευρώπης. Με αυτό το ψήφισμα, που ορίζει ως εξτρεμισμό κάθε λαϊκό αγώνα και δράση που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς, να νομιμοποιήσουν την πιο βάρβαρη καταστολή. Να προστατεύσουν τα βάρβαρα μέτρα που έχουν λάβει υπέρ της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των χειρότερων που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις θα φέρουν. Προετοιμάζουν το έδαφος για να θέσουν νέα εμπόδια και απαγορεύσεις στη δράση των κομμουνιστικών κομμάτων.
Το ΚΚΕ κατήγγειλε στους λαούς της Ευρώπης αυτό το επικίνδυνο ψήφισμα που σήμερα
εγκρίθηκε ως απόφαση και ως συστάσεις εφαρμογής. Κινητοποιήθηκε για να το αποτρέψει και αντιπροσωπεία του κατέθεσε στο προεδρείο της Συνέλευσης κείμενο διαμαρτυρίας με εκατοντάδες υπογραφές φορέων, σωματείων και ανθρώπων της Τέχνης, των Γραμμάτων. Κάλεσε τα ελληνικά κόμματα και τους βουλευτές που συμμετείχαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη δώσουν συγκατάθεση σε αυτό το εγκληματικό ψήφισμα.
Είναι βαριές οι ευθύνες που ανέλαβαν, γιατί ο καθένας με τον τρόπο του έδωσαν την έγκρισή τους. Η βουλευτής της ΝΔ Ελ. Παπαδημητρίου ψήφισε υπέρ και στην απόφαση και στις συστάσεις, ενώ ο βουλευτής της Ν. Δένδιας ψήφισε υπέρ στις συστάσεις. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου και Κ. Βρεττός δεν το καταψήφισαν, αλλά δήλωσαν "παρών" στην απόφαση και στις συστάσεις, ενώ ο Μιχ. Κατρίνης "παρών" στις συστάσεις. Απαράδεκτη ήταν η στάση του βουλευτή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, που, ενώ ψήφισε κατά στην απόφαση, ψήφισε "παρών" στις συστάσεις που αφορούν στην εφαρμογή του.
Το ΚΚΕ καλεί τους λαούς της Ευρώπης να καταδικάσουν την επιχείρηση απειλών, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος και των κομμουνιστικών κομμάτων που αντιπαλεύουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα στην οποία πρωτοστατεί η ΕΕ, που αγωνίζονται για το σοσιαλισμό. Οι λαοί δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Πρέπει να αντεπιτεθούν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους κατά των μονοπωλίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα υπηρετούν.
Η λαϊκή πάλη έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να κάνει κουρελόχαρτα τα αντιδραστικά ψηφίσματα και νόμους. Το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα είναι ανυποχώρητα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων και στην πάλη για το σοσιαλισμό. Καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει και τη δική του αποφασιστικότητα, για να μην υλοποιηθούν στη χώρα μας αυτές οι αντιδραστικές αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου