Σελίδες

8 Οκτ 2010

Ελευθερία στην ασυδοσία του κεφαλαίου...

ΕΤΣΙ ΠΑΕΙ, ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. Εχεις ένα δυαράκι με δύο δωμάτια όπου ανάβουν δύο λάμπες; Πάρε αύξηση 20% και βάλε στο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Εχεις βίλα με 10 πολυέλαιους και 20 τουαλέτες; Μείωση 15%...
Οπως όλοι γνωρίζουμε άλλωστε, οι ΔΕΚΟ υλοποιώντας τις σοφές κατευθύνσεις της κυβέρνησής μας, ασκούν μεταξύ άλλων και ...κοινωνική πολιτική καθώς και πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος.
Σε τελική ανάλυση, σε όλα τα μαγαζιά, στον πελάτη που κάνει μεγάλο τζίρο γίνεται και μια σχετική έκπτωση!
Μόνο που κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι η ΔΕΗ δεν είναι το μαγαζάκι τους αλλά ένας οργανισμός που χτίστηκε με τα λεφτά του φορολογούμενου λαού για να μπορεί να έχει το αυτονόητο εν έτει 2010: Φτηνή ηλεκτροδότηση...
Με αυτούς που μπλέξαμε όμως φαίνεται πώς από την εποχή του ηλεκτρισμού θέλουν να μας πάνε κατευθείαν στην ... εποχή του Χαλκού. 'Η ακόμη σε προγενέστερες, όπου υπήρχε καθεστώς ζούγκλας.
Γιατί μόνο ...ζούγκλα με θύμα την τσέπη του μικρού καταναλωτή θα είναι η περίφημη απελευθέρωση της αγοράς.
Εκεί δηλαδή όπου η κάθε πολυεθνική θα είναι ελεύθερη να εκμεταλλεύεται τα κρατικά ταμεία (μέσω επιδοτήσεων και σίγουρης αγοράς προϊόντων) αλλά και τον κοσμάκη με τις αυξήσεις των τιμολογίων.
ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΑΖΑΦΕΡΗ θέλουν πίσω στη «γαλάζια» πολυκατοικία διάφοροι βουλευτές της ΝΔ όπως μαθαίνουμε. Πρόβλημά τους και ο καθένας έχει δικαίωμα να διαλέγει τις παρέες του.
Ελα όμως που το ίδιο ισχύει και για το ΛΑ.Ο.Σ. Και τώρα τελευταία, όπως όλοι ξέρουμε, συχνάζει στην είσοδο της πράσινης πολυκατοικίας και ενίοτε επισκέπτεται στο ρετιρέ τους φίλους του, στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου