Σελίδες

19 Οκτ 2010

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα, όχι για να σώσει αλλά για να να τσακίσει τις λαϊκές κατακτήσεις

   
<<Οπως έχω πει, ο συναγερμός δεν έχει λήξει>>. Το επανέλαβε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός θέτοντας το εξής: «Παραλάβαμε μια χώρα σε συνθήκες κατάρρευσης και χρεοκοπίας και είχαμε πατριωτικό καθήκον να σταματήσουμε αυτό τον καταστροφικό κατήφορο. Σώσαμε την Ελλάδα». Πράγματι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε τα πάντα, όχι για να σώσει αλλά για να να τσακίσει τις λαϊκές κατακτήσεις. Μειώνει μισθούς, συντάξεις, νομοθέτησε απαγόρευση αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα. Με τον αντιασφαλιστικό νόμο οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν ως τον τάφο και αν τα καταφέρουν θα πάρουν σύνταξη που δε θα φτάνει ούτε για ένα πιάτο φαΐ. Επεκτείνει συνεχώς την ευέλικτη εργασία. Περικόπτει φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία, μετατρέπει τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Επιβάλλει συνεχώς νέους αυξημένους έμμεσους φόρους. Ιδιωτικοποιεί ότι έχει απομείνει σε κρατική ιδιοκτησία. Χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ τράπεζες και επιχειρήσεις φοροαπαλλάσσοντας ταυτόχρονα το κεφάλαιο. Χρεοκοπεί το λαό ενισχύοντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
   Υπόσχεται ότι «το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης, ώστε το 2012 να επανέλθουμε στην ανάπτυξη», υπονοώντας ότι θα σταματήσουν και τα αντιλαϊκά μέτρα. Μέγα ψέμα. Τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν. Επιβεβαιώνεται από την κουβέντα για την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους, από τις εκτιμήσεις ΔΝΤ-ΕΕ ότι το πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα, που σημαίνει ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη, ακόμη λιγότερο λαϊκό εισόδημα, ακόμη μεγαλύτερη φορολογία στο λαό και φοροαπαλλαγή στο κεφάλαιο, ενώ η ανεργία θα φτάσει σε πρωτόγνωρα ύψη, 20% και βάλε. Τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, χαρίζουν τα λεφτά των ανέργων στους μεγαλοεργοδότες μέσω ΟΑΕΔ. Ο ΟΑΕΔ δεν έχει λεφτά και θα πάρει τα χρωστούμενα από το ΙΚΑ, (φημολογείται με δανεισμό με ομόλογα). Θα χτυπηθεί και το ΙΚΑ. Ενώ θεσμοθετεί τις επιχειρησιακές συμβάσεις χτυπώντας τους μισθούς κάτω και απ'αυτή την κατάπτυστη Εθνική Συλλογική Σύμβαση. Τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζουν, θα παρθούν και άλλα πιο επώδυνα ακόμη και αν έρθει ανάκαμψη που θα είναι αναιμική. Η κρίση χρησιμοποιήθηκε για να παρθούν πιο γρήγορα, τέτοια μόνιμα επώδυνα για το λαό μέτρα.
   Πρέπει να συνειδητοποιηθεί βαθιά από την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ότι χρειάζονται ακόμη πιο αποφασιστικοί αγώνες απ' αυτούς που έγιναν. Χρειάζεται πολιτική απάντηση στην αέναη αντιλαϊκή επίθεση. Ριζική αλλαγή συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων. Με οργάνωση της λαϊκής συμμαχίας, πρέπει οι αγώνες να αντιστοιχηθούν σε έκταση και βάθος πολιτικό, στην επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Χρειάζεται να τσακιστούν πολιτικά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ. Είναι προϋπόθεση για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση, για να αρχίσει η αντεπίθεση.
   Οι εκλογές στις 7 Νοέμβρη είναι σταθμός για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση ακύρωσης της αντιλαϊκής πολιτικής. Με δυνατό ΚΚΕ και αδύνατους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, θα πνεύσει άλλος άνεμος ανάτασης για το λαό. Δεν είναι απλά τοπικές εκλογές. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξαναείπε: «Κάθε άλλο παρά μικροπολιτικές είναι αυτές οι εκλογές... αυτές οι εκλογές, για μας, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της χώρας και για τις αλλαγές που εμείς προωθούμε, ως κίνημα και ως κυβέρνηση». Δηλαδή δίνει γενικό πολιτικό χαρακτήρα για έγκριση συνέχισης της καταστροφικής για το λαό πολιτικής. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου