Σελίδες

20 Οκτ 2010

Προφανώς έχουν ...όραμα για την ανάπτυξη εκεί στο ΠΑΣΟΚ

   
   ΜΑ ΤΙ ΚΑΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχουμε φθινοπωριάτικα! Ούτε νέα μέτρα σκοπεύει να πάρει - παρά την αναθεώρηση του ελλείμματος - και 2,6 δισεκατομμύρια για την αντιμετώπιση της ανεργίας δίνει...
Μόνο ότι μας ...αγαπάει πολύ δε μας είπε ακόμη, αλλά πού θα πάει, θα το πει κι αυτό όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή των εκλογών. Ο,τι θέλετε θα πει προκειμένου να πάρει καμία ψήφο.
Και φυσικά στη συνέχεια - μετά τις εκλογές - θα συνεχίσει να κάνει αυτά που κάνει, δηλαδή να περικόπτει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα τροφοδοτώντας με ζεστό χρήμα το κεφάλαιο.
Γιατί εκεί θα πάνε τα περίφημα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ (αφού, όπως είναι γνωστό, επιδοτεί την εργασία και όχι την ανεργία), οπότε οι εργοδότες πρέπει να ενθαρρυνθούν λιγουλάκι.
Οσο για τα «νέα» και «παλιά» μέτρα, μάλλον δεν υπάρχει πιο ανόητη ιστορία. Για προειλημμένες αποφάσεις μιλάμε, που απλά αυτοί που συναποφάσισαν περιμένουν τον ...κατάλληλο χρόνο για να τα εφαρμόσουν.
   ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ είπε ο Χ. Παμπούκης για το περίφημο «fast track» του! Αν, λέει, δε δώσουμε κίνητρα στους επενδυτές για να επενδύσουν στη χώρα μας, τι να κάνουν κι αυτοί; Θα πάνε παραδίπλα...
Κι αν και «παραδίπλα» δεν τους δώσουν κίνητρα θα πάνε ...ακόμα πιο δίπλα. Χώρα τη χώρα όμως φτάνουμε στη Νοτιοανατολική Ασία. Εκεί που η παιδική εργασία είναι θεσμός και το μηνιάτικο 20 δολάρια.
Προφανώς έχουν ...όραμα για την ανάπτυξη εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Προσαρμοσμένο βέβαια στην «παγκοσμιοποίηση» και στις «ανοιχτές θάλασσες» της σύγχρονης αγοράς, όπως λένε.
Μόνο που το όραμά τους μοιάζει ελαφρώς με ...ναυάγιο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αντάξιο του «Τιτανικού»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου