Σελίδες

6 Οκτ 2010

Μαρτυριάρης γερμανός



  πηγή : http://www.dixti.net/dixtinet/ 

Τελικώς όλοι γνώριζαν ότι η χώρα πάει κατά διαόλου.
Το ήξερε
  ο Κ. Καραμανλής που κυβερνούσε το ήξερε όμως και ο Γ. Παπανδρέου
 ο οποίος έψαχνε
τρόπους να αντιμετωπίσει την κατάσταση που θα παραλάμβανε. 
 Κάτι ήξεραν και
 οι γερμανοί που
έδωσαν το βραβείο
 «Δύναμη και Ειλικρίνεια» στον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Γιώργος
 πάντως την
πάτησε γιατί ο γερμανός συνομιλητής του Πέερ Στάινμπρουκ τον καρφώνει
 λέγοντας ότι γνώριζε
τόσο καλά για τα ελλείμματα και τα χρέη, που το σκεφτότανε να κερδίσει τις
εκλογές.



 Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, στο βιβλίο του «Ισορροπία» καρφώνει τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς τον εμφανίζει απρόθυμο το 2009 να κερδίσει τις εκλογές  λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας. Συγκεκριμένα, στο βιβλίο του σοσιαλδημοκράτης κ. Στάινμπρουκ  ο οποίος ήταν το «δεξί χέρι» της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ στην κυβέρνηση του  «Μεγάλου Συνασπισμού» Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών, την περίοδο 2005-2009,  αναφέρεται σε έναν διάλογο που είχε τον Ιανουάριο του 2009 , δέκα μήνες πριν τις εκλογές που επανέφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. 
Σε ένα διάλογο που είχε ο Στάινμπουργκ, με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου, στο Βερολίνο, αναφέρει τα εξής: 
«Αφού ζήτησε τη συμβουλή μου για τους τρόπους μείωσης των ελλειμμάτων, ο Παπανδρέου είπε ότι  "δεν ήταν πλέον βέβαιος αν πράγματι επιθυμούσε να κερδίσει τις εκλογές"». 
Η δήλωση αυτή, που αποκάλυψε ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, ερμηνεύεται από κύκλους της αντιπολίτευσης και ως επιβεβαίωση της θέσης τους ότι ο σημερινός πρωθυπουργός γνώριζε αρκετά πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 την πραγματική κατάσταση της  οικονομίας, αλλά ωστόσο έλεγε προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν».  
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στο βιβλίο του ο κ. Στάινμπρουκ καταλογίζει ευθύνες στην Άνγκελα Μέρκελ, επειδή δεν στήριξε έγκαιρα την Ελλάδα, όταν στα τέλη του 2009 η χώρα  βρέθηκε στο στόχαστρο της διεθνούς κερδοσκοπίας και οδηγήθηκε τελικά στην «αγκαλιά» της τρόικας.
Ευκαιρία για την ΝΔ Αξιοποιώντας την αποκάλυψη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ.  Μαρκόπουλος,  κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σχετικά με όσα υποστηρίζει σε βιβλίο του ο ο πρώην  υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Στάινμπρουκ, ότι ο Γ. Παπανδρέου γνώριζε την  κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας πριν από τις εκλογές του 2009.
Απαντώντας, ο Χρήστος Πρωτόπαπας χαρακτήρισε αμετανόητους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
"Πρέπει να απαντήσει ο πρωθυπουργός αν εξαπάτησε προεκλογικά τους Έλληνες,", σημείωσε  ο Κώστας Μαρκόπουλος. Άμεση ήταν η απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος σημείωσε ότι "την περίοδο εκείνη και ειδικότερα τον Φεβρουάριο του 2009, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εκλογές για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο". 
Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου με τόλμη πήρε τα αναγκαία μέτρα για να απομακρυνθεί η χώρα από το αδιέξοδο και πρόσθεσε ότι το Μνημόνιο έγινε γιατί είχε προηγηθεί η κατάρρευση της οικονομίας από την κυβέρνηση της Ν.Δ. 
Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Πέερ Σταϊνμπουργκ επικαλείται  ένα διάλογο που είχε με τον Γ. Παπανδρέου, τον Ιανουάριο του 2009, στο Βερολίνο, όπου ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "αφού ζήτησε τη συμβουλή του Γερμανού αξιωματούχου  για τους τρόπους μείωσης των ελλειμμάτων, τόνισε ότι "δεν ήταν πλέον βέβαιος αν πράγματι  επιθυμούσε να κερδίσει τις εκλογές""

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου