Σελίδες

14 Οκτ 2010

Ζητούν δουλειά και τους μισθούς τους και τους απάντησαν με εισαγγελείς και ΜΑΤ



Με επέμβαση των ΜΑΤ πήγε η κυβέρνηση να σπάσει την απεργία των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ που απέκλεισαν από χθες την Ακρόπολη. Αφού έριξαν χημικά σε εργαζόμενους και δημοσιογράφους που κάλυπταν το γεγονός, άνοιξαν τα κάγκελα με πριόνι και επειδώθηκαν σε άγριο κυνήγι εργαζομένων μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, τηρώντας την "ιερότητά" του προφανώς. Απ' όσο ξέρουμε συνέλαβαν τελικά δύο. Οι εργαζόμενοι, που έχουν τη συμπαράσταση και των μόνιμων οι οποίοι πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας σε ένδειξη αλληλεγγύης, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν.
Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του  tvxs:
"Χρήση χημικών έκαναν οι άνδρες των ΜΑΤ και προχώρησαν σε προσαγωγές και μία σύλληψη, σε επιχείρηση για το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου που έχουν Χρήση χημικών έκαναν οι άνδρες των ΜΑΤ και προχώρησαν σε προσαγωγές και μία σύλληψη, σε επιχείρηση για το άνοιγμα του αρχαιολογικού χώρου που έχουν αποκλείσει οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού από χθες. Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Απεργία κήρυξαν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού.
Οι αστυνομικές δυνάμεις γύρω στις 10:20 άνοιξαν την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Έντονοι διαπληκτισμοί σημειώθηκαν μεταξύ του Νίκου Χασομέρη, προέδρου των συμβασιούχων με τους αστυνομικούς και τον έφορο της Ακρόπολης, Αλ. Μάντη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια επεισοδίων τραυματίστηκε ένας εικονολήπτης του Associated Press.
Οι περίπου 40 συμβασιούχοι, που έμειναν στον αρχαιολογικό χώρο όλη τη νύχτα, δηλώνουν ότι δεν θα αποχωρήσουν. Σύμφωνα με τις αρχές, οι αστυνομικοί και μία διμοιρία των ΜΑΤ μετέβησαν στον αρχαιολογικό χώρο, βάσει εισαγγελικής εντολής, μετά την άκαρπη συνάντηση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Γύζη με τους συμβασιούχους, την Τετάρτη.
Νωρίτερα η αστυνομία επιχείρησε να σπάσει με τροχό, χωρίς αποτέλεσμα, το λουκέτο που είχαν βάλει οι συμβασιούχοι στην πύλη του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι δεν είχαν ολοκληρώσει τη συνεδρίασή τους για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Τελικά, οι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στο χώρο από πλαϊνή είσοδο.
«Το κράτος που είναι σύμφωνα με το σύνταγμα ο άριστος εργοδότης αφήνει τους εργαζόμενους απλήρωτους για 24 μήνες και απειλεί να τους συλλάβει» δήλωσε ο εργατολόγος και νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Νικολιτσόπουλος. «Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στην πολιτική ηγεσία. Σήμερα κατέστρεψαν τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης», δήλωσε ο πρόεδρος των συμβασιούχων Νίκος Χασομέρης."
"Οι συμβασιούχοι ζητούν μόνιμη και σταθερή εργασία, άρση του περιορισμού του 24μηνου για όλες τις ειδικότητες του ΥΠΠΟΤ, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και άμεση τοποθέτηση των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Με βάση το νόμο του Προκόπη Παυλόπουλου, στο τέλος του μήνα πρόκειται να απολυθούν άλλοι 325 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν αμειφθεί για εργασία μηνών."
Και για να μη ξεχνιόμαστε ποιοί κάνουν κουμάντο σε αυτή τη χώρα:
"«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φ. Σαχινίδης «τις σκηνές που διαδραματίζονται στην Ακρόπολη και κάνουν τον γύρο του κόσμου πλήττοντας την εικόνα της χώρας», καθώς και «απαράδεκτους» χαρακτήρισε «όσους προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες και συνεισφέρουν στην δυσφήμιση της χώρας»."
Aπαράδεκτο τέτοιοι υποταγμένοι στους "ξένους" κυβερνήτες να έχουν τέτοιο ανυπότακτο λαό! Τι θα πουν τα αφεντικά τους σε Ε.Ε. και ΗΠΑ! Τους ντροπιάζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου