Σελίδες

24 Οκτ 2010

Μνημόνιο για πάντα ή έξω από ΟΝΕ, ΕΕ



Στην εποχή των «πέτρινων χρόνων» εισέρχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς όπως όλα δείχνουν θα γίνουν πράξη τα σχέδια για μια νέα δημοσιονομική ...απολυταρχία, σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Το αλισβερίσι μεταξύ Μέρκελ - Σαρκοζί κατέληξε σε συμφωνία για περαιτέρω ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας ιδίως στην ευρωζώνη, που αναμένεται να επικυρωθεί με την τροποποίηση της Συνθήκης της Λισαβόνας, έως το 2013.
Όσες χώρες - μέλη δεν ...πειθαρχούν στους δείκτες που θα ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και θα επιβάλει η ΕΕ, θα στριμώχνονται κάτω από τη σιδερένια φτέρνα του Δ’ Ράιχ και τις σκληρές κυρώσεις που υπόσχεται. Δηλαδή, ελεγχόμενη χρεοκοπία, που πρακτικά θα ισοδυναμεί με αποβολή μιας χώρας από την ευρωζώνη, άρση του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο Υπουργών και βέβαια παρακράτηση των χρηματοδοτήσεων από τα κοινοτικά ταμεία, κάτι που θα μεταφράζεται σε νέα τσουνάμι λιτότητας και εξαθλίωσης στο εσωτερικό των «απείθαρχων» χωρών. 
Το 2014 ακόμα και οι επίσημες προβλέψεις κάνουν λόγο για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας που θα ανέρχεται σε 144,3% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο της ΕΕ, θα είναι υποχρεωμένη να μειώνει το χρέος τουλάχιστον κατά τέσσερις μονάδες ως προς το ΑΕΠ σε ετήσια βάση. Σε διαφορετική περίπτωση θα ενεργοποιηθούν οι πιο πάνω κυρώσεις. Επομένως, αυτή η πολιτική που σήμερα έχει πάρει τον μανδύα της έκτακτης περιόδου του μνημονίου, θα γίνει προσπάθεια από τις δυνάμεις του κεφαλαίου να εμφανιστεί ως «μονόδρομος» για πολλά χρόνια ακόμα!
Προφανώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτά που έχουν αντικρίσει τα μάτια και οι τσέπες των ελλήνων εργαζόμενων, νέων και συνταξιούχων δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που τους περιμένουν στη νέα εποχή της σφοδρής πανευρωπαϊκής αντεργατικής επίθεσης. Επομένως, η στάση κάθε πολιτικής δύναμης απέναντι στο σύνολο της πολιτικής της ΕΕ καθίσταται εκ των πραγμάτων λυδία λίθος για τα εργατικά δικαιώματα.
ΠΗΓΗ : http://www.prin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου