Σελίδες

16 Οκτ 2010

Αποπροσανατολιστικοί ψευτοκαυγάδες...

   
Α, ΟΛΑ ΚΙ ΟΛΑ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό για κάθε συζήτηση σχετικά με την οικονομία για όποια περίοδο θελήσουμε. Δεν έχει κανένα, μα κανένα πρόβλημα.
Απλά, θα κάνει εξεταστική επιτροπή μόνο για την περίοδο 2007 - 2009 (διότι έτσι το βολεύει) και φυσικά δε συζητάει για τη ...σημερινή περίοδο.
Οποιος σήμερα θέσει το θέμα γιατί εφαρμόζονται οι πολιτικές που εφαρμόζονται, στην καλύτερη περίπτωση είναι «μίζερος» και «εχθρός της εθνικής πατριωτικής προσπάθειας».
Στη χειρότερη, τον αναλαμβάνουν τα ΜΑΤ, τα δικαστήρια και οι λοιπές διαδικασίες προστασίας του «δημοκρατικού μας πολιτεύματος».
   ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ την άλλη τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θέλει και αυτή συζήτηση για την οικονομία, θα την επιθυμούσε όμως από το 1981 κι έπειτα για να φανεί ολόκληρη η αλήθεια.
Λες και αν ανοίξουν ποτέ αυτοί οι δύο (ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία) συζήτηση για την οικονομία υπάρχει περίπτωση να μάθουμε ποτέ την αλήθεια.
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραδεχθούν ότι επί 30 χρόνια υποδέχονται δάνεια από το εξωτερικό για να τα μοιράσουν... ακριβοδίκαια: Τα κεφάλαια στους εφοπλιστές, στους μεγαλοβιομήχανους και τους τραπεζίτες (για να τα φάνε) και οι τόκοι στο λαό (για να τους πληρώνει).
Πιστεύετε ότι έχουν τέτοιο φιλότιμο για να ομολογήσουν αυτό που γνωρίζουν... και οι πέτρες σε αυτή τη χώρα; Φυσικά και δεν το έχουν. Οπότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να «κόψουν» τον ψευτοκαυγά.
Ελα όμως που αν τον «κόψουν» θα πρέπει να πουν για το σήμερα! Κι εδώ το μόνο που έχουν να «τσακώνονται» είναι για το ποιος έδινε τα πλέον «μαγειρεμένα» στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Λες και αυτό είναι το πρόβλημά μας...
Αλλωστε, αποδείχθηκε περίτρανα ότι εξίσου «μαγειρεμένα» στοιχεία δίνει και η ΕΕ στον εαυτό της και στα κράτη - μέλη (Αυτό δεν παραδέχθηκε επί της ουσίας ο Γιούνκερ;).


Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου