Σελίδες

8 Οκτ 2010

Λαθροχειρίες του «Εθνους»

Παρόλο που το ΚΚΕ δεν έχει αφήσει το παραμικρό περιθώριο παρερμηνειών για τη στάση που θα κρατήσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών του Νοέμβρη, απάντησε και πρόσφατα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τα προβλήματα της Αττικής, ωστόσο ορισμένοι συνεχίζουν τις προβοκάτσιες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το ΠΑΣΟΚ.
Το «Εθνος», για παράδειγμα, σε χτεσινό σχόλιό του με τον δήθεν αθώο τίτλο «Τι θα κάνει το ΚΚΕ;», αναφέρεται στη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λήμνο ως εξής: «Επιτέλους, μύρισε... εκλογές! Από τη Λήμνο ξεκινά ο Γιώργος Παπανδρέου τις περιοδείες του εν όψει της αναμέτρησης του Νοεμβρίου. Η "απόβαση" του πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί σχεδιάστηκε για δύο λόγους. Αφενός για να επισκεφθεί το "ψηφιακό" σχολείο και να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς (έμφαση στη μεταρρύθμιση, δηλαδή) και αφετέρου για να ενισχύσει το προφίλ του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ στο Βόρειο Αιγαίο, με επικεφαλής τον Ν. Γιακαλή. Πληροφορίες λένε ότι η μάχη είναι δύσκολη, αφού ουδείς στοιχηματίζει για τη στάση του ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο. Από την άλλη πλευρά, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου το ΠΑΣΟΚ, παρά τα σκληρά μέτρα, διατηρεί σημαντικές δυνάμεις. Για να δούμε...».
Αλήθεια λοιπόν δεν ξέρουν; Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.
`Η πράγματι δεν ξέρουν, οπότε τι σόι «έγκυρη» εφημερίδα είναι (για κλάματα είναι), ή ξέρουν και κάνουν πως δεν ξέρουν (εδώ δημοσιογραφούν ψευδώς). Και επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι δεν ξέρουν τη θέση του ΚΚΕ, το σχόλιό τους εντάσσεται σε μια ταχτική ύπουλη και προβοκατόρικη που σπέρνει αμφιβολίες ως προς το ενιαίο της εκλογικής μάχης απ' όλο το Κόμμα και στους δύο γύρους. Για να το υπονομεύσει.
Με δεδομένη τη θέση του ΚΚΕ και τις αρχές του, η εφημερίδα κάνει σκόπιμη λαθροχειρία, προκειμένου να δημιουργήσει συνειρμούς ότι στο δεύτερο γύρο το ΚΚΕ μπορεί να δώσει γραμμή για ψήφο στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ. Είναι κάτι χειρότερο από ψάρεμα στα θολά νερά. Επικίνδυνη και άτιμη ταχτική από τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Και το ΠΑΣΟΚ.
Οσο για το ΚΚΕ, είναι γνωστή και πάγια η θέση του, θέση αρχών. Το ΚΚΕ δε λέει στο λαό άλλα τη μια μέρα και άλλα την άλλη. Η πολιτική του, οι θέσεις του είναι σταθερές, ισχύουν καθημερινά και εκπτώσεις δεν κάνει. Γι' αυτό και υπάρχει εμπιστοσύνη στο Κόμμα μας από τις λαϊκές δυνάμεις, ανεξάρτητα αν δε συμφωνούν σε όλη τη γραμμή μας. Ας σταματήσουν λοιπόν τις λαθροχειρίες και τις προβοκάτσιες οι τάχα έγκυρες εφημερίδες της δήθεν αντικειμενικής ενημέρωσης.
Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στους δύο γύρους
Το ΚΚΕ καλεί από τώρα όλους τους υποψήφιους να μας πουν τι στάση θα κρατήσουν τη δεύτερη Κυριακή, αν βρίσκονται απ' έξω.
Εμείς βάζουμε καθαρά ότι εκεί που δεν υπάρχουν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δεύτερο γύρο πάμε και ψηφίζουμε «Λαϊκή Συσπείρωση». Και θα καλέσουμε όλους τους εργαζόμενους, και αυτούς που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή τη «Λαϊκή Συσπείρωση», να το κάνουν τη δεύτερη.
Η στάση μας έχει συνέπεια. Είναι και στο δεύτερο γύρο η ίδια με του πρώτου. Δε μεταμορφωνόμαστε από τη μία Κυριακή στην άλλη. Είναι στάση σταθερά κατά της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των δήθεν ανεξάρτητων «κρυφών» ή φανερών ΠΑΣΟΚων ή νεοδημοκρατών ή κεντροαριστερών.
Κοροϊδεύουν το λαό όσοι λένε ότι δήθεν αυτοί δε «μαντρώνουν» τους ψηφοφόρους τους (π.χ., Ελ. Πορτάλιου του ΣΥΝ), ότι οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ψήφο «κατά συνείδηση» κλπ. Αυτοί είναι που με χίλιους τρόπους δένουν, κρατάνε, εκβιάζουν τους ψηφοφόρους τους. Να πούνε οι ίδιοι λοιπόν τι θα κάνουν και να μη συγκαλύπτουν την ουσιαστική συμφωνία τους, όπως η υποψήφια του ΣΥΝ και ο ΣΥΝ, με το ΠΑΣΟΚ.
Κλείστε λοιπόν τ' αυτιά σας σ' αυτή την επικίνδυνη προπαγάνδα. Καμιά εμπιστοσύνη. Τώρα με πείσμα να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, ψηφίζοντας μαζικά «Λαϊκή Συσπείρωση». Και για να είστε σίγουροι τι λέει το ΚΚΕ, «Ριζοσπάστη» και «902».
Η ψήφος υπέρ του ΚΚΕ δεν μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Μια ερμηνεία επιδέχεται, την ετοιμότητα του λαού να ορθώσει ανάστημα, να παλέψει με αποτελέσματα, και αυτό θα το επιτύχει στέλνοντας γενικό πολιτικό μήνυμα και ταυτόχρονα στερώντας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ εκλεγμένους στα τοπικά όργανα. Είναι ψήφος που μπορεί, αν πέσει στην κάλπη μαζικά, να ανακόψει νέα μέτρα, να δυσκολέψει την εφαρμογή αυτών που υλοποιούνται. Είναι ψήφος που κατευθύνεται σε εναλλακτική διέξοδο στο επίπεδο της εξουσίας, ψήφος χειραφέτησης του λαού από τα δόγματα και τα διλήμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο, τα μονοπώλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου