Σελίδες

1 Οκτ 2010

ΜΑΘΗΤΕΣ:Καμία θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!



Κάλεσμα της Γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας για συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη

«Η πρώτη γενική συνέλευση του σχολείου, η πρώτη απόφαση του 5μελούς και του 15μελούς να είναι αγωνιστική!» είναι το κάλεσμα της Γραμματείας του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας που αναγγέλλεισυλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη.
Η γραμματεία του ΣΑΣΑ απευθυνόμενη προς τις γενικές συνελεύσεις των σχολείων, τα νεοεκλεγέντα 5μελή και 15μελή, τους μαθητές και τις μαθήτριες καλεί: «Ολοι οι μαθητές στους δρόμους! Ολα τα σχολεία με το ΣΑΣΑ! Ολοι στο συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη! Μαζί με τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, τους φοιτητές και το ΜΑΣ!»
«Εμείς και οι γονείς μας υποφέρουμε! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του ΔΝΤ με την αντιλαϊκή πολιτική της κάνει τις οικογένειές μας να παραμιλάνε... Η ίδια πολιτική, το Μνημόνιό τους, μας στερεί το δικαίωμά μας να μορφωθούμε, μας στοιβάζει σε τάξεις των 30 μαθητών, χωρίς καθηγητές σε βασικά μαθήματα, με κενές ώρες μαθημάτων καθημερινά.
Τώρα ζητάνε από εμάς και τους γονείς μας, αφού μας άδειασαν προηγούμενα τις τσέπες, να πληρώσουμε για βιβλία, αναλώσιμα εργαστηρίων, πετρέλαιο θέρμανσης! Κι έχει το θράσος η υπουργός Παιδείας να λέει μέσω των διευθυντών ότι το σχολείο δεν είναι υποχρεωτικό, άρα δεν είναι για όλους! Εννοούν ότι δεν είναι για εμάς που έχουμε γονείς μεροκαματιάρηδες!
Η Παιδεία που φτιάχνουν είναι για τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους! Τέτοιο είναι και το Πανεπιστήμιο που εξήγγειλε από τους Δελφούς ο πρωθυπουργός, ανάλογο σχολείο ετοιμάζουν», σημειώνει η Γραμματεία του ΣΑΣΑ, δηλώνοντας: «Δεν κάνουμε καμία θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας! Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για τη μόρφωσή μας! Να πληρώσει η πλουτοκρατία! Να καταργηθεί το Μνημόνιο και οι νόμοι που γονατίζουν τις οικογένειές μας»!
Οι μαθητές δηλώνουν και διεκδικούν:
  • Δεν πληρώνουμε ούτε ευρώ για όλα όσα πρέπει να μας παρέχει το κράτος δωρεάν. Δε δίνουμε ούτε δεκάρα για τα βιβλία των Αγγλικών. Να δοθούν σε όλους τους μαθητές δωρεάν με ευθύνη του κράτους. Δεν πληρώνουμε τα αναλώσιμα των εργαστηρίων στα ΕΠΑΛ.
  • Δεν πληρώνουμε τίποτα για πετρέλαιο θέρμανσης. Να εφοδιαστούν τα σχολεία με πετρέλαιο με δαπάνες του κράτους.
  • Δε δεχόμαστε να κάνουμε μάθημα σε τάξεις με 30 παιδιά. Καμία τάξη με πάνω από 20 μαθητές.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα αν έχουν ένσημα οι γονείς μας, με την κάρτα του μαθητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου