Σελίδες

16 Οκτ 2010

Τα ψέματα τελείωσαν


Ανοιχτή επιστολή του Βαγγέλη Μπούτα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, αύριο στη Λάρισα



Στην επιστολή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη«Λαϊκή Συσπείρωση», ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει:
Τα 'μαθες τα "νέα" για τη Θεσσαλία, κύριε Πρωθυπουργέ;
  • Οι άνεργοι φτάνουν τις 50.000, δεκάδες χιλιάδες είναι οι άνεργοι που δεν έχουν καταγραφεί και χιλιάδες οι "ημιάνεργοι" που δουλεύουν περιστασιακά.
  • Χιλιάδες έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά και τις μικρές επιχειρήσεις τους.
  • Δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες ξεκληρίστηκαν και μεγάλες εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης μένουν χέρσες.
  • Τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Ιατρεία του ΙΚΑ έχουν "παραλύσει", λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε τεχνολογικό εξοπλισμό, ακόμα και σε υλικά.
  • Τα σχολειά και τα πανεπιστήμια υπολειτουργούν, καθώς πετσοκόφτηκαν οι χρηματοδοτήσεις και λείπουν δάσκαλοι. Νηπιαγωγεία "φιλοξενούνται" σε άθλιες αποθήκες, παιδικοί σταθμοί αρνούνται να εγγράψουν παιδιά εργαζομένων.
  • Τα έργα υποδομής - εκτροπή του Αχελώου, ταμιευτήρας της Κάρλας, αρδευτικά φράγματα, Εθνική Οδός Κεντρικής Ελλάδας (Ε65), διανομαρχιακοί οδικοί άξονες, αγροτική οδοποιία, εργατικές κατοικίες, αποκάλυψη Αρχαίου Θεάτρου κ.ά. - σταμάτησαν, εξαιτίας των μεγάλων περικοπών στις δημόσιες επενδύσεις.
  • Στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης που διέρχεται από την περιοχή μας, στήνονται διαρκώς νέοι σταθμοί διοδίων με πανάκριβο και συνεχώς αυξανόμενο αντίτιμο - "χαράτσι".
  • Τα βουνά μας, όπως ο Ολυμπος και ο Κίσαβος, τα παράλια στη Λάρισα και τη Μαγνησία, ο ορυκτός πλούτος, όπως ο λιγνίτης, παραγωγικά χωράφια παραδίνονται σε μεγαλοεπιχειρηματίες για κερδοσκοπική εκμετάλλευση.
***
Κύριε Παπανδρέου, στη Θεσσαλία η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ζει στην ανέχεια, η φτώχεια εξαπλώνεται και βαθαίνει, η εξαθλίωση κάνει εμφανή τα σημάδια της. Οι πόλεις μας μαραζώνουν, τα χωριά μας σβήνουν.
Για όλα αυτά και πολλά άλλα ευθύνεται η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνησή σας.
Ερχόμενος στη Θεσσαλία, έχετε υποχρέωση να λογοδοτήσετε στο θεσσαλικό λαό. Είστε κατηγορούμενος και πρέπει ν' απολογηθείτε.
Κατηγορείστε ότι, με πρόσχημα τη "σωτηρία της πατρίδας από το χρέος και τα ελλείμματα", προχωρήσατε σε, πρωτοφανή και πρωτόγνωρα για την ταξική σκληρότητά τους, αντιλαϊκά μέτρα. Κόψατε μισθούς και συντάξεις από τους φτωχούς, επιβάλλετε μεγάλες αυξήσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία των λαϊκών εισοδημάτων, εκτινάξατε στα ύψη την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, απελευθερώσατε τις απολύσεις και κόψατε τις εργατικές αποζημιώσεις.
Κατηγορείστε ότι, εν γνώσει σας και με τη θέλησή σας, υπογράψατε το διαβόητο μνημόνιο με την τρόικα, που είναι ό,τι πιο αντιλαϊκό υπήρξε σε τούτο τον τόπο, τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν ήταν υποχρεωτική απόφαση και αναγκαστική λύση, όπως ισχυρίζεστε, αλλά ενσυνείδητη ταξική και πολιτική επιλογή.
Κατηγορείστε ότι, επίτηδες, έχετε σπείρει κλίμα απογοήτευσης, μοιρολατρίας και φόβου στον ελληνικό λαό, τον οποίο εσείς και οι συνεργάτες σας πολλές φορές συκοφαντήσατε, χαρακτηρίζοντάς τον τεμπέλη και ανεπρόκοπο, κλέφτη και διεφθαρμένο.
***
Παραδεχτείτε την ενοχή σας, κύριε Πρωθυπουργέ, και μην προσπαθήσετε να υπεκφύγετε ξανά, γιατί, αυτή τη φορά, κανέναν δεν μπορείτε να εξαπατήσετε. Και μην μας πείτε, πάλι, ότι "για όλα φταίνε οι πρώην". Εξίσου φταίτε και εξίσου χρειάζεται να πληρώσετε και να τιμωρηθείτε και τα δυο κόμματα που κυβερνάτε τον τόπο. Αποδείχτηκε, πλέον, περίτρανα και στην πράξη ότι, πολιτικά, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν διαφέρουν ούτε κατά κεραία, είναι όμοια "σαν δυο σταγόνες νερό".
Αποδεικνύεται, όμως, και κάτι ακόμα: Οτι το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύεται το, πάλαι ποτέ, "σοσιαλιστικό" προσωπείο του, καθώς και τις ιδιαίτερες σχέσεις που εξακολουθεί να διατηρεί με τον συνδικαλισμό του ταξικού συμβιβασμού, για να περνάει, συγκριτικά πιο εύκολα και με λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις, τα πιο σκληρά και βάναυσα αντιλαϊκά μέτρα.
Αυτό μπορεί να εννοούσατε κι εσείς όταν, αναφερόμενος στα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου, λέγατε πως καταφέρατε να μετατρέψετε την "Ελλάδα του δε γίνεται" σε "Ελλάδα του γίνεται".
***
Ερχεστε στη Θεσσαλία, κύριε Παπανδρέου, με προφανή και διακηρυγμένο στόχο να στηρίξετε τις υποψηφιότητες του κόμματός σας στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Αλλά, αν εσείς θέλετε και πασχίζετε να εκλεγούν περιφερειάρχης και δήμαρχοι που θα λειτουργούν ως "τοπικοί διαχειριστές" της αντιλαϊκής πολιτικής και "υπηρέτες" των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, της πλουτοκρατίας, ο θεσσαλικός λαός δεν το θέλει και θα το "δηλώσει" με την ψήφο του. Εχει, άλλωστε, εναλλακτική και ωφέλιμη γι' αυτόν λύση να ψηφίσει τους υποψήφιους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κι αισιοδοξούμε πως θα το κάνει.
Τα ψέματα τέλειωσαν. Αυτή τη φορά η λαϊκή ετυμηγορία θα είναι καταπέλτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου