Σελίδες

4 Οκτ 2010

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ! ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΘΑΥΜΑΤΑ!


ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!
ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ SERBIATELECOM! ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ!
   Συνεχίζεται ο κατήφορος απαξίωσης και αποδυνάμωσης τουομίλου του ΟΤΕ από τους Γερμανούς της Deutsche Telekom. Από την εποχή της εκποίησης του ΟΤΕ, μέχρι σήμερα, το μερίδιο αγοράς της άλλοτε κραταιάς ΔΕΚΟ, στις υπηρεσίεςσταθερής τηλεφωνίας μειώνεται σταθερά παρουσιάζοντας μάλιστα 300.000 αποσυνδέσεις για γραμμές PSTN και ISDN, μόνο μέσα στο 2010.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΤΕ από την ιδιωτικοποίηση βλέπει να μειώνεται το μερίδιο αγοράς του στην κινητή τηλεφωνία και να καταβυθίζεται κυριολεκτικά στις νέες υπηρεσίες (ADSL, Web TV), που προσφέρουν τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων. Κάτι τέτοιο, είναι εύλογο, πως υποθηκεύει και τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του ΟΤΕ.

   Δευτερευόντως δε, την κακή εικόνα του ομίλου, συμπληρώνουν και οι εκτιμήσεις για μηδενική κερδοφορία του ομίλου μέσα στο 2010 (από €404 εκ. το 2009), τη στιγμή που άλλες εταιρείες του κλάδου εμφανίζουν καλύτερη εικόνα και παρόλη την κερδοφορία της θυγατρικής COSMOTE.

   Τα παραπάνω έργα και ημέρες, της υπό γερμανικό έλεγχο διοίκησης του ΟΤΕ, συνδέονται (αλλά και αξιοποιούνται) με εξαγγελίες, για το βάναυσο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

   Στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης, προανήγγειλε την παραίτησή του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την οποία παραχώρησε. Η παραίτηση του κ. Βουρλούμη, συνδέεται με διώξεις τις οποίες υφίσταται την περίοδο αυτή.

   Στη σχετική συνέντευξη τύπου, πέρα από την αναγγελία της παραίτησής του, ο κ. Βουρλούμης,προανήγγειλε επίσης την απόλυση τουλάχιστον 1600 εργαζομένων αλλά και την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης για το πέρασμα σε ατομικές συμβάσεις.

   Τέλος, ο κ. Βουρλούμης ανακοίνωσε και την εκποίηση της συμμετοχής, της τάξης του 20%, την οποία διατηρεί ο ΟΤΕ στη Serbia Telecom (μετά και την εκποίηση των στρατηγικών επενδύσεων σε Αρμενία και ΠΓΔΜ), στα πλαίσια της γενικότερης συρρίκνωσης και απαξίωσης του οργανισμού.
ΠΗΓΗ : ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου