Σελίδες

8 Οκτ 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...


ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ». Ο Φίλιππας Φίλιος είναι σήμερα υποψήφιος δήμαρχος στα Γιάννενα με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.
Το Φλεβάρη του 2010 ήταν ανάμεσα σε αυτούς που υπέγραφαν τη διακήρυξη συγκρότησης του «Μετώπου για την Αλληλεγγύη και την Ανατροπή», δηλαδή της συνεργασίας πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Αλαβάνο με τις κορόνες ενάντια στο Μνημόνιο, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και άλλα παρόμοια.
Καθόλου παράξενο όμως, αφού τους ενώνει η κοινή σοσιαλδημοκρατική γραμμή.
Αυτή είναι λοιπόν η περίφημη «ενότητα της αριστεράς».
Γι' αυτό καταγγέλλουν το ΚΚΕ για «περιχαράκωση», επειδή αντιπαλεύει τέτοιου είδους συμμαχίες ως αναχώματα στον ριζοσπαστισμό. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους...
***
Ο Α. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε:
«Δεν είναι η ώρα να βγούμε έξω από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Μας οφείλει η Ευρώπη. Ο ευρωπαϊκός νότος με το αίμα του, με δουλειά και περηφάνια δημιούργησε τα περισσεύματα, τα οποία απολαμβάνει σήμερα, η κα Μέρκελ». Ο Α. Μητρόπουλος κοροϊδεύει. Είναι με την ΕΕ. Και δε θέλει την αποδέσμευση. Αν ήταν υπέρ της αποδέσμευσης, δε θα ήταν με τον ΣΥΝ. ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος, με τους επιχειρηματίες είναι. Ρίχνει το δόλωμα ότι μπορούμε να έχουμε οφέλη διεκδικώντας από την ΕΕ. Αυταπάτες. Ακόμη και αν γινόταν, μόνο το κεφάλαιο θα ωφεληθεί. Αλλωστε, όλοι οι λαοί της ΕΕ στενάζουν κάτω από την ίδια πολιτική και ο γερμανικός. Είναι η ΕΕ που με τις πολιτικές της που συναποφάσισαν τα κράτη - μέλη, όπως η στρατηγική της Λισαβόνας, η στρατηγική «ΕΕ 2020» τις οποίες εφαρμόζουν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έχει από πριν καθορίσει τα μέτρα που σε όλες τις χώρες εφαρμόζονται ήδη. Σ' αυτήν την πολιτική ο Α.Μητρόπουλος δεν αντιτάχτηκε, ίσα-ίσα τη στήριξε, όπως το Ασφαλιστικό του Ρέππα. Καμιά εμπιστοσύνη. Είναι αφερέγγυος όπως και ο ΣΥΝ που τον στηρίζει. Ψάχνει τάχα άλλο μείγμα διαχείρισης και παλεύει να διορθώσει προς το φιλολαϊκότερο την κυβέρνηση. Φούμαρα, δηλαδή. Οι ψήφοι του θα προστεθούν στο ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, το αφήνει ανοιχτό για το δεύτερο γύρο.
***
Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Νέος και άφθαρτος τάχα, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι πρώτο του μέλημα είναι να αναλάβει συγκεκριμένες και σαφείς δεσμεύσεις απέναντι στην πλουτοκρατία. Αυτό ακριβώς έκανε κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο. Πρώτον, υιοθέτησε την πρόταση του ΕΒΕΑ για τη σύσταση Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου, ώστε να γίνει πιο συστηματική και αποτελεσματική η δίωξη των μεταναστών και όσων αυτοαπασχολούμενων προσπαθούν να επιβιώσουν. Δεύτερον, δεσμεύτηκε ότι θα χρησιμοποιήσει περισσότερο το εργαλείο των ΣΔΙΤ, εκτός των άλλων, για να διοχετευτούν περισσότερα κονδύλια από το ΕΣΠΑ στο κεφάλαιο. Μάλιστα είπε ότι στην κατεύθυνση αυτή θα κάνει αγώνες «και θα διεκδικήσει και αρμοδιότητες και κονδύλια για τη δημιουργία έργων υποδομής, που εντέλει θα ενισχύσουν και την επιχειρηματικότητα και, κυρίως, τις τοπικές αγορές». Θετικά επίσης αντιμετώπισε τις προτάσεις του ΕΒΕΑ για τη δημιουργία Βιομηχανικής Ζώνης στο νομό Αττικής, την απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, κ.ο.κ. Νέος, αλλά ταξικά στοχοπροσηλωμένος ο υποψήφιος της ΝΔ και βέβαια δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου