Σελίδες

21 Οκτ 2010

«Ο,τι γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι»


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Προκήρυξη μπροστά στην 28η Οκτώβρη
«Διδασκόμαστε! Εμπνεόμαστε! Συνεχίζουμε!» Με αυτά τα λόγια η ΚΝΕ απευθύνεται στους νέους ενόψει της επετείου της 28ης του Οκτώβρη σε ανακοίνωσή της που φωτίζει κομμάτια της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου από τα αίτιά του ως την Αντιφασιστική Νίκη, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στην Ιστορία που διδάσκεται σήμερα. «Η 28η Οκτωβρίου είναι αφορμή να γνωρίσουμε την ιστορική αλήθεια, να αποκρούσουμε τα ψέματα των καπιταλιστών και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας στα μέτρα τους. Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής στους νεκρούς κομμουνιστές και αγωνιστές του λαού μας! Είναι μέρα τιμής στην τιτάνια προσφορά του σοσιαλισμού και της Σοβιετικής Ενωσης!» τονίζει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ.
Η ΚΝΕ ξεκινά από την οικονομική κρίση που ξέσπασε το 1929 στις ΗΠΑ και επεκτάθηκε στην Ευρώπη, αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου,
 η οποία όξυνε ακόμα περισσότερο τις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη. Μιλά για την άνοδο των φασιστικών καθεστώτων που έδωσαν στην αστική τάξη ένα εναλλακτικό εργαλείο να διαιωνίσει την κυριαρχία της, αλλά και τη Σοβιετική Ενωση, το φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς, το οποίο ήθελαν να συντρίψουν.
Μιλά για τα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όπου «ξεχώρισαν δύο διαφορετικοί κόσμοι και τα αντίθετα συμφέροντά τους. Από τη μία μεριά, βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρηματίες της εποχής προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν τα κέρδη τους». Για την πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή «σαλπίζει το σύνθημα της αντίστασης και ο ελληνικός λαός γράφει τις πιο ηρωικές σελίδες της Ιστορίας μας». Τη δημιουργία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και την προσφορά τους.
«Η αντίσταση στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες έδωσε τέλος στον πόλεμο. Ο σοβιετικός λαός έδωσε το οριστικό χτύπημα στο φασισμό. Η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ αποτελεί το αιώνιο σύμβολο της υπεροχής του σοσιαλισμού και της προσφοράς του στην ανθρωπότητα. Αυτήν την προσφορά δε θα καταφέρουν να την κρύψουν», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΚΝΕ, τονίζοντας πως «ό,τι γράφτηκε με αίμα δε σβήνει με βρώμικο μελάνι».
«Εμπνεόμαστε από το έπος της Εθνικής Αντίστασης, από το μεγάλο Αντιφασιστικό Αγώνα του σοβιετικού λαού! Με όπλο την ιστορική πείρα και εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τη νεολαία παλεύουμε ακόμα πιο θαρρετά!», σημειώνει. «Οπως τότε έτσι και σήμερα δεν πειθαρχούμε στην πολιτική του κεφαλαίου και στα κόμματά του. Δεν πειθαρχούμε στο ρεαλισμό της υποταγής. Παλεύουμε για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό που θα χτίσουμε εμείς και θα είναι καλύτερος απ' αυτόν που γνωρίσαμε, γιατί θα στηρίζεται στα θετικά του και θα αποφεύγει τα λάθη και τις αδυναμίες του. Είμαστε σίγουροι ότι οι λαοί θα είναι αυτοί που θα πουν την τελευταία λέξη!», αναφέρει η ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου