Σελίδες

2 Οκτ 2010

Ο κ. Αλαβάνος

Ο ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ διατυμπανίζει συνεχώς πως έχουμε εξουσία της τρόικας, την οποία θα καταργήσει στην Περιφέρεια Αττικής. Αλλά η Ελλάδα δε βρίσκεται υπό κατοχή, όπως λέει. 
Στην εξουσία βρίσκεται η εξουσία των μονοπωλίων, που η κυβέρνηση υπηρετεί. Εναλλάξ οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, υλοποιούν τις ανάγκες του κεφαλαίου σε συνεργασία με τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, κ.ά., για να ισχυροποιήσουν τα μονοπώλια στις διεθνείς αγορές. Εφαρμόζουν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισε και ο ΣΥΝ. Οι αποφάσεις της ΕΕ επιταχύνονται σε περίοδο κρίσης, ώστε η εργατική δύναμη να γίνει ακόμα πιο φθηνή, να γενικευθούν η εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών, οι ιδιωτικοποιήσεις.
Η τρόικα έρχεται ενισχυτικά για να θωρακίσει την εξουσία των μονοπωλίων, το πολιτικό τους σύστημα, να ελέγξει πως προωθείται η κερδοφορία των κεφαλαίων, μαζί με τους μηχανισμούς του ελληνικού κράτους.
Η θέση για «εξουσία τρόικας» αθωώνει την εξουσία των μονοπωλίων, τη στρατηγική τους που υλοποιείται χρόνια - με ιδιαίτερη οξύτητα την τελευταία 20ετία - που και ο Αλαβάνος στήριξε με τον ΣΥΝ και στηρίζει και σήμερα - ως προς το περιεχόμενό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου