Σελίδες

5 Οκτ 2010

Ομοιος τον όμοιο...



ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ την Νέα Δημοκρατία αλλά το ότι η κυβερνητική πολιτική στην οικονομία απέτυχε (όπως υποστηρίζουν στην ανακοίνωση που έβγαλαν για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης) είναι συμπέρασμα σχετικό.
Αν αναφέρονται στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα προφανώς είναι αποτυχημένη και καταδικαστέα. Ομως ...δεν αναφέρονται εκεί και το ξέρουμε πολύ καλά. Εχει αποδειχθεί άλλωστε.
Δυστυχώς για τη ΝΔ, οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι μονοπωλιακοί όμιλοι εμφανώς είναι ευχαριστημένοι με την κυβερνητική πολιτική και το δείχνουν με όποιο τρόπο μπορούν.
Οχι μόνο με τα διάφορα βραβεία και εύσημα που της απονέμουν αλλά κυρίως με το πόσο ...βιάζονται να εφαρμόσουν το κάθε μέτρο που παίρνεται.
Κατανοούμε το πρόβλημά τους εκεί στη Ρηγίλλης, όταν βλέπουν μια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόζει την πλέον ...δεξιά πολιτική από τον καιρό της μεταπολίτευσης, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε για να τους βοηθήσουμε!
Μάλλον αυτοί έχουν το πρόβλημα πώς θα βοηθήσουν το ΠΑΣΟΚ να κάνει την δουλειά του, χωρίς να τους πάρουν χαμπάρι.
ΑΝ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ η κυβέρνηση με τα περίφημα μέτρα «κατά του καπνίσματος» τότε ...το πέτυχε. Υπήρξαν - όπως λένε - 120 χιλιάδες τηλεφωνικές καταγγελίες κυρίως για παράβαση του νόμου σε εταιρείες.
Και βέβαια οι κυβερνώντες όσο περισσότερα ...χαφιεδιλίκια βλέπουν, τόσο περισσότερο χαίρονται. Θεωρούν ότι η κοινωνία «πάει καλά» με τα δικά τους μέτρα.
Λογικό, αφού φαντάζονται μια κοινωνία άβουλη, εί δυνατόν αλληλοσπαρασσόμενη, μια και έχουν μπόλικα μέτρα ακόμη που θέλουν να περάσουν.
Κατά τα άλλα φέρνουν τέτοιους νόμους επειδή ενδιαφέρονται για την υγεία μας. Να υποθέσουμε ότι για τον ίδιο λόγο θα είναι μειωμένο το κονδύλι για τα νοσοκομεία στο προσχέδιο του προϋπολογισμού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου