Σελίδες

28 Οκτ 2010

«Διασταλτικός» σκοταδισμός


Την ...«υπεράσπιση» του ΔΝΤ και της ΕΕ «ανέλαβε» - χωρίς να της ζητηθεί φανταζόμαστε... - η Πρόεδρος Πρωτοδικών, Ιουλία Αργυροπούλου, κατά τη συνεδρίαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για την έγκριση των συνδυασμών για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η πρόεδρος μειοψήφησε στην έγκριση του συνδυασμού «Αντικαπιταλιστική Αριστερά Ανταρσία σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ - Καλλικράτη», κάνοντας ένα τεράστιο... «λογικό άλμα» με πρόσχημα τη σχετική διάταξη για τη συγκρότηση των συνδυασμών. Ετσι, θεώρησε ότι η αναφορά στην ΕΕ «αντίκειται» στην πρόβλεψη της διάταξης περί απαγόρευσης χρήσης ονόματος κράτους... επειδή η ΕΕ αποτελείται από 27 κράτη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα!
Εκεί όμως που η πρόεδρος «μεγαλούργησε» ήταν στην αναφορά του ΔΝΤ. Αν και η απαγόρευση της χρήσης του δε «χωρά» σε καμία ερμηνεία της διάταξης, ωστόσο, η πρόεδρος θεώρησε ότι «απαγορεύεται να χρησιμοποιείται».
Ελα όμως που το πραγματικό πρόβλημα της προέδρου δεν ήταν «νομικό» αλλά πολιτικό! Διότι πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η παρουσίαση από την ίδια του ΔΝΤ ως «διεθνούς οργανισμού, επιβλέποντα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα παρακολουθώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ισοζύγια πληρωμών και προσφέροντας οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί (...)»! Ούτε ο Στρος Καν να μίλαγε...
Συμπέρασμα: Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει επίθεση εφ' όλης της ύλης στην εργατική τάξη, χωρίς να «συνοδεύεται» από «αναβίωση» του σκοταδισμού στο εποικοδόμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου