Σελίδες

19 Οκτ 2010

Η Γαλλική απάντηση στα εγχώρια παπαγαλάκια....

Αλληλεγγύη στην εργατική τάξη και τη νεολαία της Γαλλίας
«Τα μέτρα που παίρνονται αυτήν την περίοδο στη Γαλλία, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της ΕΕ αποδεικνύουν ότι το κεφάλαιο, η ΕΕ και τα κόμματά τους έχουν κοινή στρατηγική σε όλες τις χώρες είτε με είτε χωρίς μνημόνιο. Είναι η στρατηγική που έχει σαν στόχο να κάνει ακόμη πιο φτηνή την τιμή της εργατικής δύναμης. Αυτή τη στρατηγική στηρίζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου, και οι λεγόμενες "νεοφιλελεύθερες" και οι σοσιαλδημοκρατικές. Στη Γαλλία, τα αντιλαϊκά μέτρα υλοποιεί η "νεοφιλελεύθερη" κυβέρνηση Σαρκοζί, στην Ελλάδα τα ίδια μέτρα προωθεί η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο με τη στήριξη των κομμάτων του κεφαλαίου και του οπορτουνισμού. Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι, οι νέοι να ξεγελαστούν από τους ελιγμούς της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία, όπου είναι αντιπολίτευση, προσπαθεί να εγκλωβίσει τη λαϊκή οργή με ανώδυνα αιτήματα και στόχους.
Οι κινητοποιήσεις του γαλλικού λαού και της νεολαίας, οι απεργίες σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας όπως η ενέργεια, τα λιμάνια, οι μεταφορές κ.λπ. αποτελούν απάντηση και στα εγχώρια παπαγαλάκια και κονδυλοφόρους του κεφαλαίου που εδώ και καιρό επιτίθενται στο ΚΚΕ, στο ΠΑΜΕ, στην εργατική τάξη της χώρας μας που αγωνίζεται και απεργεί ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα "για το κύρος και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό", "για τον τουρισμό που πλήττεται" κ.λπ. Η εικόνα μιας χώρας, που ο λαός της δε σκύβει το κεφάλι, ενοχλεί μόνο όσους θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους. Για τους λαούς είναι μήνυμα αισιοδοξίας και
ελπίδας ότι αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί και θα ανατραπεί.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μη χρεοκοπήσουν οι λαοί, για ένα δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ!
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ! Το σύνθημα στο πανό της Ακρόπολης παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ: "ΛΑΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!"».
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

1 σχόλιο: