Σελίδες

9 Οκτ 2010

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ




Παριστάνουν τους ανήξερους
«Υστερα από μεγάλη περίοδο κυοφορίας, η ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες ένα πακέτο κλιμακωτών αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για το 2011. Χθες, πάντα μέσω της ΙCΑΡ, έγινε γνωστό ότι η κερδοφορία της επιχείρησης για το 2009 ήταν κάτι περισσότερο από ικανοποιητική, ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο ευρώ (προ φόρων) (...) Στις χθεσινές αποφάσεις δεν συμπεριλαμβάνεται αρκούντως το στοιχείο της κοινής ωφέλειας, την οποία υπηρετεί η ύπαρξη της ΔΕΗ ως δημόσιας επιχείρησης. Η μετοχοποίηση και η εύλογη προσαρμογή της εταιρείας στους κανόνες της αγοράς, με την εφαρμογή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, δεν ακυρώνει αυτό το στοιχείο (...) εκτός από τις ανάγκες των επενδυτικών πλάνων και των αριθμών, υπάρχουν και οι ανάγκες των ανθρώπων» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).
Μόνη επιλογή η μείωση των τιμών
«Οταν η κυβέρνηση κάνει αυτές τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προεκλογικά, ο λαός πρέπει να καταλάβει τι έρχεται μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση με το γνωστό θράσος παρουσιάζει τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα νοικοκυριά ως μειώσεις. Αυξάνει πάνω από 7% το οικιακό τιμολόγιο της λαϊκής οικογένειας, ενώ για τα πλούσια νοικοκυριά της υψηλής οικιακής κατανάλωσης προχωρά σε σημαντική μείωση πάνω από 13%. Οσο για την έκπτωση 10% του κοινωνικού τιμολογίου αποτελεί πραγματικό εμπαιγμό για τις ομάδες ακραίας φτώχειας που ήδη βρίσκονται σε απόγνωση.
Το ΚΚΕ απαιτεί άμεση μείωση 50% του οικιακού τιμολογίου για τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και άνεργους. Καμιά αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια, κατάργηση του πράσινου τέλους ΑΠΕ και αύξηση τιμολογίων στα πλούσια νοικοκυριά με υψηλή τετραμηνιαία κατανάλωση» (η ανακοίνωση του ΚΚΕ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου