Σελίδες

17 Οκτ 2010

ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 14/10 η ΓΣΕΕ όρισε απεργία σε 2 μήνες από σήμερα, στις 15/12. Δηλαδή ...καλά Χριστούγεννα! 
Η εργοδοτική ΓΣΕΕ στηρίζει την αντεργατική πολιτική και θέλει να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις. Ταυτόχρονα προσπαθεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από την απραξία της, αλλά και μπροστά στις εκλογές να φτιάξει το «αγωνιστικό» της προφίλ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κάλυψε πλήρως την κυβέρνηση
Για τον Γ. Παναγόπουλο όλοι φταίνε εκτός από την κυβέρνηση. Για την κατάντια των πρώην ΔΕΚΟ, οι διοικήσεις τους. Για τον ΟΤΕ, ο Βουρλούμης. Για τη ΔΕΗ και την ΕΑΒ, οι διοικήσεις τους που τις απαξιώνουν. Για τα ναυπηγεία, οι ξένοι που παίζουν παιχνίδια... Μιλιά για την κυβέρνηση που παρέδωσε τα ναυπηγεία στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Που παρέδωσαν τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την ΟΑ, τα λιμάνια. «Ξέχασε» ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ όχι μόνο στήριξε, αλλά συνεχίζει και σήμερα να στηρίζει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Οτι τα στελέχη της ήταν οι ντελάληδες της ιδιωτικοποίησης. Στο διά ταύτα κατέληξε να ζητήσει «εξαντλητικό διάλογο για τις ΔΕΚΟ» και «να υπάρξουν συλλογικές συμφωνίες»! Τι καλύτερο για την κυβέρνηση, η οποία ίσα - ίσα μέσω του «διαλόγου» επιδιώκει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα!
 Ο Γ. Παναγόπουλος υποστήριξε ότι στις περιπτώσεις που μια επιχείρηση κινδυνεύει να κλείσει τότε «να συμβάλουν και οι εργαζόμενοι», «να κάνουν κάποια παραχώρηση»!
Ετσι ήταν πάντα η εργατική αριστοκρατία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου